Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Masterclasses ICT: KPN, SIemens en Decos

Geplaatst door: Martin Bruggink op 23 januari 2017 om 13:35:08

KPN, Siemens en Decos, drie vernieuwende ICT-bedrijven bieden ieder een masterclass op locatie aan. Met deze reeks van masterclasses krijgen docenten een kijkje in de keuken bij diverse ICT-bedrijven en zicht op de belangrijkste trends. De masterclasses zijn op 16 maart, 29 maart en 17 april. De masterclasses bieden:- inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in informatica en technologie- veel rijk..

Lees meer...

Vacature docent informatica Cals College Nieuwegein

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 januari 2017 om 18:57:15

Vacature docent informatica Cals College Nieuwegein Met ingang van augustus 2017 zoekt het Cals College Nieuwegeineen docent informatica. Bekijk de vacature via deze link. Of lees verder hieronder.Ben jij een enthousiaste docent informatica die html, javascript, Visual Basic en/of C#/Java, PHP en SQL beheerst? Zoek je een interessante baan als docent vanaf volgend schooljaar in augustus 2017. Dan is deze vacature bij Cals College in Nieuwegein ..

Lees meer...

Instruct heeft methode voor digitale geletterdheid: Digit

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 januari 2017 om 11:36:17

Instruct heeft methode voor digitale geletterdheid: Digit Instruct is de markt op gegaan met een methode voor digitale geletterdheid. Als je als school iets wil gaan doen met digitale geletterdheid kan de methode Digit je erg helpen. Op het Ostrea Lyceum hebben we in de brugklas nog steeds een uur informatiekunde en zetten we deze methode in. De eerste ervaringen zijn al zeer positief!
Instruct organiseert nu in samenwerking met Kennisnet en de SLO ..

Lees meer...

ZB45 Makerspace

Geplaatst door: Frans Peeters op 16 januari 2017 om 22:43:24

ZB45 Makerspace Liesbeth d'Hont stuurde me een bericht over ZB45 Makerspace in Amsterdam. Zij is een van de oprichters. In hun werkplaats werken ze met digitale maakmachines (3D Printers, lasersnijders, CNC-frees), elektronica en robotica. Verder hebben ze een staalwerkplaats en veel machinaal- en handgereedschap. Al deze machines en gereedschappen zijn op afspraak tegen vergoeding te gebruiken. En aan de men..

Lees meer...

CSE Nederlandse Antillen

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 januari 2017 om 21:29:37

Op de Nederlandse Antillen is informatica op de havo en het vwo een examenvak met een centraal schriftelijk examen. Gisteren ontving ik de eindexamens havo en vwo van 2015 en 2016 van de Nederlandse Antillen. Je vindt ze terug op de Toetsen pagina.

i&i Conferentie 2017 verplaatst naar 19 april 2017

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 januari 2017 om 21:08:29

i&i Conferentie 2017 verplaatst naar 19 april 2017 De i&i Conferentie 2017 nieuwe stijl volgens het principe van een praktijkdag is verplaatst naar 19 april 2017.
Hoewel de organisatie zeer optimistisch had aangekondigd dat op 1 februari de nieuwe formule van een i&i-praktijkdag in plaats van een i&i-conferentie zou worden gehouden, moeten ze die dag helaas een paar maanden verschuiven.
Er zijn diverse redenen hiervoor. De bel..

Lees meer...

Vacature docent informatica in de Achterhoek

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 19:30:13

Vacature docent informatica in de Achterhoek Functie: Docent informatica/ICT
Regio: Achterhoek
Duur: Z.s.m. tot in ieder geval het einde van het schooljaar (mogelijk ook langer)

Voor een school in de Achterhoek zijn wij bij Maandag per direct op zoek naar een enthousiaste docent Informatica. Het betreffen 15 lessen (dit kan minder worden of tot maximaal 23 lessen, dit is afhankelijk van jouw voorkeur) tot in ieder geval het e..

Lees meer...

Kenniskring ICT & Onderwijs

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 19:23:58

Kenniskring ICT & Onderwijs Een nieuw jaar Kenniskring ICT & Onderwijs is aangebroken en graag willen we jullie uitnodigen voor de eerste bijeenkomst inclusief lunch op donderdag 02 februari.
Deze bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor te Amsterdam.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:
-    Voorstelronde nieuwe deelnemers
-    OneNote
-    Plannin..

Lees meer...

Nascholing voor Informaticadocenten

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 19:20:54

Herhaalde oproep!

Oracle, IBM, Cisco en Microsoft bieden, in samenwerking met VHTO, informaticadocenten in het voortgezet onderwijs opnieuw gratis nascholing aan. De nascholing bestaat uit vier avondtrainingen (17:00-21:00 uur, inclusief diner) die plaatsvinden bij de genoemde bedrijven in Utrecht, Amsterdam en Schiphol.
De bedrijven belichten de nieuwste ontwikkelingen op IT-gebied en..

Lees meer...

VO-Content bestaat vijf jaar

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 19:06:57

VO-Content bestaat vijf jaar VO-Content bestaat vijf jaar en zij vieren dat met drie Inspiratiedagen in de verschillende regio's. Heb je interesse in succesvolle voorbeelden over de implementatie en de praktijk van leren en onderwijs op maat? Kom dan naar 1 van onze 3 Inspiratiedagen voor docenten en schoolleiders in Noord, Midden en Zuid Nederland.
Inspiratiedag Noord - 7 februari - Terra College MeppelInspiratiedag..

Lees meer...

HTML Editey

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 18:34:05
maakeenwebsite. download bestand

HTML Editey In 4 vwo ben ik bezig met het maken van een website. Tegenwoordig gebruik ik het materiaal van Instruct als basis en van daaruit kan ik verder. Ik heb in ieder geval materiaal nu en hoef me daar geen zorgen meer over te maken. Er is n groepje dat de website bouwt in Google Docs. Ze gebruiken daarvoor de plugin HTML Editey waarmee je de html documenten kunt delen net zoals de gewone documente..

Lees meer...

De nieuwe editie van Visual Basic met databases 2015 community is uit!

Geplaatst door: René Velthausz op 09 januari 2017 om 16:27:56
De nieuwe editie van Visual Basic met databases is uit. download bestand

Omdat de laatste editie van Visual Basic met databases alweer van enkele jaren geleden stamt hebben Evert Kok en Ren Velthausz het boek helemaal herzien en een nieuwe editie uitgebracht. Deze editie heet Visual Basic met databases 2015 community. De tekst op de achterflap van het boek legt uit voor wie het boek bedoeld is:
Is dit boek het juiste boek voor jou?
Je hebt al enige ervaring ..

Lees meer...

Fisherland

Geplaatst door: Frans Peeters op 08 januari 2017 om 12:08:33

Nog steeds ben ik op zoek naar de juiste methode om met een klas aan de slag te gaan met het maken van apps. Voor iOS ben ik er wel uit. Ik denk dat www.iosacademie.nl/ voor weinig geld uitstekend materiaal levert. Maar ja, niet iedereen heeft een Mac helaas, anders zou ik het wel weten. Voor Android ben ik met 6 vwo momenteel op de Udacity toer. Daar is uitstekend materiaal te vinden, ook voor ..

Lees meer...