Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Night of the Nerds

Geplaatst door: Frans Peeters op 23 maart 2017 om 20:00:24

Night of the Nerds Night of the Nerds 2017 is een dag die bestaat uit TechTalks, Workshops en Experiences rondom themas als (serious) gaming, programmeren, VR, big data, digital video & music, 3D animatie, robotica etc. In alles zoeken wij de verbinding tussen de nieuwste technologien en creatieve, verrassende, inspirerende toepassingen. Een aanpak die werkt. Afgelopen jaar bezochten zon 3500 middelbare sch..

Lees meer...

Totaalpakket Digitale Maaktechnieken - voor Docenten

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 maart 2017 om 22:41:35

Totaalpakket Digitale Maaktechnieken - voor Docenten ZB45 Makerspace in Amsterdam biedt een cursuspakket Digitale Maaktechnieken voor docenten.
Samen vormen deze workshops een brede orintatie, die aansluit bij de behoefte van veel scholen om hun techniek-onderwijs en kunstzinnige vorming te moderniseren.
Het pakket Digitale Maaktechnieken bevat lessen in digitaal ontwerpen, 3D Printen, Lasersnijden, bedienen en onderhoud van machines, progr..

Lees meer...

Gebruikersdag INFORMATICA-Actief op 19 mei

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 maart 2017 om 12:55:28

Gebruikersdag INFORMATICA-Actief op 19 mei Op vrijdag 19 mei organiseert INFORMATICA-Actief, in samenwerking met het bedrijf Dutch Game Garden, een studie/gebruikersdag in Utrecht.
Meer informatie over Dutch Game Garden: http://www.dutchgamegarden.nl/
Adresgegevens: Dutch Game Garden, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Programma:
10.00 Ontvangst
10.15 Lezing DGG
11.00 Koffie
11.20 Activiteit DGG
12.20 Lunch
13..

Lees meer...

micro:bit voor gevorderden

Geplaatst door: Frans Peeters op 16 maart 2017 om 23:29:42

micro:bit voor gevorderden De netwerkbijeenkomst informatica van 6 april 2017 heeft als thema: micro:bit voor gevorderden. Na een hands-on introductie van de micro:bit besteden we aandacht aan de mogelijke manieren om dit middel in te zetten bij het bovenbouw-vak Informatica.
De micro:bit is, na de succesvolle BBC Micro in de beginjaren van de microcomputer, de tweede computer die de BBC introduceert om kinde..

Lees meer...

Vacature docent informatica Bergen op Zoom

Geplaatst door: Frans Peeters op 14 maart 2017 om 18:37:36

Vacature docent informatica Bergen op Zoom Docent LD Informatica (ongeveer 14 lesuren) 0,6 fte
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Informatica. Het betreffen ongeveer 14 lessen. Ook is het mogelijk om eventueel je lesbevoegdheid te halen bij de school. Je bent als docent Informatica/ICT verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van de bovenbouw van het Havo en VWO. Indien gewenst kunnen ook hier onderbouwklassen van V..

Lees meer...

Teacher Maker Camp

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 maart 2017 om 08:48:26

Teacher Maker Camp Teacher Maker Camp
20 & 21 oktober 2017
Wil jij een cursus volgen om je eigen technische en creatieve vaardigheden te ontwikkelen, en een beter beeld te hebben bij het gebruik van innovatieve technologien in de klas?

Kom naar het Teacher Maker Camp: een inspirerende, technische, creatieve, leuke en uitdagende training, bestaande uit een set workshops en twee meetups. ..

Lees meer...

In memoriam Ren Franquinet

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 maart 2017 om 09:54:11

Van i&i ontvingen de leden het droevige bericht van het overlijden van Ren Franquinet, n van de idols van informatica in Nederland.
In zijn woonplaats Berg en Dal is op 7 maart 2017 oud-voorzitter, bestuurslid, erelid, penningmeester, redacteur, auteur en leraar Nederlands en leraar Informatica, Ren Franquinet op 69-jarige leeftijd overleden.
Ren was een (digitale) duizendpoot. ..

Lees meer...

Infosessie programmeertaal Delphi

Geplaatst door: Frans Peeters op 08 maart 2017 om 20:44:03

Infosessie programmeertaal Delphi Hoe leert u studenten cross-platform programmeren?

Donderdag 20 april organiseren wij, in samenwerking met Barnsten de distributeur van Embarcadero - een gratis informatiesessie over de programmeertaal Delphi. Tijdens deze infosessie leert u hoe u uw studenten cross-platform kunt leren programmeren.

Delphi is de programmeertaal die speciaal voor het onderwijs is ontwo..

Lees meer...

ICT in de onderwijspraktijk

Geplaatst door: Frans Peeters op 08 maart 2017 om 20:43:09

ICT in de onderwijspraktijk Workshops met Microsoft-technologie voor en door docenten

Op zaterdag 8 april organiseert SLBdiensten, samen met grote zus Slim.nl en APS IT-diensten een grote inspiratiedag; speciaal voor docenten uit het voortgezet- en basisonderwijs. Tijdens dit evenement laten collega's u zien hoe zij Microsoft-technologie inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden. Zij laten u zien hoe zij ..

Lees meer...