Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Coderdojo

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 oktober 2018 om 19:53:59
coderdojo_html_css download bestand

Coderdojo Via mijn nieuwe collega kwam ik in aanraking met het Coderdojo materiaal. CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo's.
Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en ..

Lees meer...

Programma I&I conferentie 7 en 8 november

Geplaatst door: Martin Bruggink Bruggink op 05 oktober 2018 om 12:09:30
Programma IenI conferentie 7 en 8 november 2018 download bestand

Hierbij het programma van de I&I-conferentie op 7 en 8 november in Utrecht. Het programma van de conferentie is volledig gebaseerd op het nieuwe curriculum. Alle kerndomeinen (A t/m F) komen aan bod. Daarnaast zullen de ontwikkelaars van de keuzemodules verdiepende workshops geven. U krijgt veel praktische handreikingen en een scala aan lesmateriaal aangeboden. Tijdens de sessies kunt u zelf..

Lees meer...

Code Event van DigiVita

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 oktober 2018 om 20:48:25
digivita2018 download bestand

Code Event van DigiVita DigiVita organiseeert in de herfstvakantie op maandag 15 oktober samen met de Universiteit Tilburg een code event voor meisjes van 12 tot 18 uur. Het wordt namelijk een super leerzame en leuke middag! Ben je docent in het zuiden van het land: verspreid die folder van de bijlage in jouw klassen!

3-jarige opleiding Software Engineering bij Fontys

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 oktober 2018 om 19:59:46
InformaticaVoorVWO download bestand

3-jarige opleiding Software Engineering bij Fontys Vanaf augustus 2018 biedt Fontys Hogeschool ICT (FHICT) te Eindhoven, speciaal voor VWO'ers mt Wiskunde B, een 3-jarige opleiding Software Engineering aan. Deze versnelde opleiding wordt afgesloten met een bachelordiploma. Maar dat is niet alles. Het bachelordiploma gaat vergezeld meteen certificaat dat de student directe toegang geeft tot een universitaire masteropleiding aan de Technische Uni..

Lees meer...

Overzicht nascholing informatica 2018-2019

Geplaatst door: Martin Bruggink Bruggink op 04 oktober 2018 om 16:23:52
Overzicht nascholing informatica 2018-2019 download bestand

Zie bijlage voor een overzicht van de nascholing voor informatica-docenten die wordt geboden vanuit de methoden (Instruct en Informatica-Actief) en de regionale steunpunten.

Cursus SQL

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 oktober 2018 om 17:17:10

Cursus SQL De afgelopen maanden heb ik een cursus SQL geschreven. Ik heb geprobeerd de basis commando's te nemen en daar oefenmateriaal voor te maken in een MySQL database. De opzet is min of meer van de Oracle cursus genomen en er wordt ook uitgelegd en gewerkt met de beroemde employees tabellen van Oracle. Er zitten echter geen Oracle proprietary commando's in. Het is allemaal op basis van de standaard v..

Lees meer...

Ontwerponderwijs

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 oktober 2018 om 16:43:13
nro download bestand

Ontwerponderwijs Al enkele jaren zit ik in een groep van docenten die lesmateriaal testen voor ontwerponderwijs bij informatica. Het gaat er om hoe je een ontwerples praktisch vorm kan geven en hoe formatieve toetsing het ontwerpen kan stimuleren. Het is een gesubsidieerd project dat onder leiding staat van Erik Barendsen en Ebrahim Rahimi van de Radboud Universiteit. Het project loopt af en wordt afgesloten m..

Lees meer...