Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Stercollectie voor informatica beschikbaar bij VO-Content

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 juni 2018 om 20:29:04

Stercollectie voor informatica beschikbaar bij VO-Content Vanaf 1 augustus 2018 zijn de Stercollecties havo/vwo voor leerjaar 5 beschikbaar. In de Stercollectie onder andere de module HTML5: leerlingen gaan zelf aan de slag met het schrijven van een code en kunnen met de ingebouwde HTMLtool meteen bekijken of ze het goed hebben gedaan.
Dit schooljaar hebben docenten voor het eerst gewerkt met de nieuwe Stercollecties informatica havo/vwo voor leerja..

Lees meer...

Lesmateriaal User Experience

Geplaatst door: Frans Peeters op 16 juni 2018 om 15:32:41

Het Lesmateriaal voor domein P: User Experience is klaar. Er is een kennismakingsopdracht met theorie in een boekje en daarna volgt een casus voor 40 uur. De werkgroep wil heel graag dat het materiaal getest wordt. Als je belangstelling hebt hiervoor kun je direct contact opnemen met Ingrid Breymann. Haar e-mail is: l.e.i.breymann@utwente.nll.e.i.breymann@utwente.nl.

Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 juni 2018 om 16:59:23

Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit Geachte collega,

Om dit schooljaar goed af te sluiten c.q. inspiratie op te doen voor het komende schooljaar is er op dinsdag 26 juni een netwerkbijeenkomst voor informaticadocenten op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wat staat er die dinsdag op het programma? De koffie/thee staat klaar om 15.00 uur en we beginnen om 15.30 uur als Michel Kok BSc, drs. Jacqueline Nijenhuis-Voo..

Lees meer...

Kick Further bijeenkomst

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 juni 2018 om 20:48:11
advies-examenprogramma-informatica-havo-vwo download bestand

Kick Further bijeenkomst Vandaag was er de zogenaamde Kick Further bijeenkomst bij Oracle in Utrecht. De themateams die zich bezig houden met materiaalontwikkeling rondom de keuzethema's in het nieuwe examenprogramma informatica havo/vwo hebben laten zien waar zij op dit moment staan. Eerst mochten ze om de beurt een pitch houden waarna de aanwezigen twee sessies mochten kiezen die ze wilden bezoeken. De kartrekkers zij..

Lees meer...