Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Lesmateriaal voor de micro:bit

Geplaatst door: Frans Peeters op 23 mei 2017 om 16:19:59

Lesmateriaal voor de micro:bit Voor mijn twee klassen 4 vwo heb ik 30 micro:bits gekocht waarmee we aan de slag zijn gegaan met MicroPython. Het lesmateriaal raap ik zelf bij elkaar, maar de basis is de structuur zoals die staat op http://microbit-micropython.readthedocs.io/en/late.
Om er zeker van te zijn dat ik het lesmateriaal goed en snel aan kan passen, ben ik maar eens met Wikiwijs aan de slag gegaan. En ik moet zegg..

Lees meer...

Vacature docent informatica Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Geplaatst door: Frans Peeters op 22 mei 2017 om 16:24:50

Vacature docent informatica Rijnlands Lyceum Oegstgeest John Val wil graag laten weten dat het Rijnlands Lyceum Oegstgeest per 1 augustus vacatures heeft voor de vakken informatica en wiskunde. Heb je beide bevoegdheden dan is 1fte zeker mogelijk. Voor informatica is er minimaal 0,7 fte beschikbaar en op dit moment voor wiskunde nog een hele fte.
Vragen voor meer informatie kun worden gesteld aan Jantine Boomsma (tel 071-5193500 of j.boomsma@ri..

Lees meer...

Ontwikkeling lesmateriaal vernieuwing informatica

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 mei 2017 om 16:49:03
Flyerdocenten download bestand

Nogmaals een oproep om jezelf op te geven als ontwikkleaar van lesmateriaal. Deze keer van Jos Tolboom van het SLO. Deze info is al een keer voorbij gekomen, maar het kan geen kwaad er nog eens op te wijzen!

Vanaf september 2017 gaan we van start met de ontwikkeling van lesmateriaal voor de
keuze-themas uit het nieuwe examenprogramma. Het doel is om in de zomer van 2020 voor elk vanLees meer...

Wie gebruikt er Scrum?

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 mei 2017 om 19:17:35

Alborz Salimian Rizi is bezig met zijn thesis voor zijn master aan de TU Delft. Hij is op zoek naar docenten die Scrum al gebruikt hebben of nu gebruiken tijdens de les. Neem contact op met Alborz per e-mail als je hem kunt helpen.

NLT module cybersecurity

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 mei 2017 om 19:12:40
Cybersecurity-NLT-Certified-Leerlingversie-16-03-2017 download bestand

NLT module cybersecurity Via Martin van der Maas liep ik tegen een mooie website aan over cybersecurity. Erg actueel lijkt me!

Training Digitale Geletterheid

Geplaatst door: Martin Bruggink op 17 mei 2017 om 11:46:34

Vanuit het Btasteunpunt Zuid-Holland (Delft) en Regionaal Steunpunt Leiden wordt komend najaar een training Digitale Geletterdheid aangeboden. Tijdens de training krijgen de docenten een basis in het programmeren, op basis van materialen en gereedschappen die direct toepasbaar zijn de klas. De deelnemers ontwikkelen daarbij voldoende kennis om programmeerconcepten te integreren in bestaande v..

Lees meer...

InformaticaVO gemigreerd

Geplaatst door: Frans Peeters op 16 mei 2017 om 22:14:51

InformaticaVO gemigreerd Alle gebruikers en alle informatie van www.informaticavo.nl is helemaal overgezet naar een nieuwe omgeving. Alles is overgezet naar een andere database en het draait nu op de nieuwste versies van alle systemen aan de achterkant. Ook is de website van http naar htpps omgezet om er zeker van te zijn dat iedereen veilig kan inloggen. De website is niet alleen veiliger geworden maar ook aanmerkeli..

Lees meer...

Vacature docent informatica Schravenlant Schiedam

Geplaatst door: Frans Peeters op 16 mei 2017 om 21:58:33
vacature-schravenlant download bestand

Vacature docent informatica Schravenlant Schiedam Er is een vacature voor een docent informatica op het Lyceum Schravenlant in Schiedam. Volgens Renko Koppelaar zijn zij de enige school in de regio (Rotterdam/Schiedam) meteen vacature per 1 augustus. Het betreft 1fte dus het is best interessant. Alle informatie vind je in de pdf.

Datavisualisatie met Python

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 mei 2017 om 22:49:04

Datavisualisatie met Python Beste Informatica-docent,
Op donderdag 8 juni houden we de laatste Netwerkbijeenkomst Informatica van dit schooljaar. Het thema is: datavisualisatie met Python. Daarnaast besteden we aandacht aan actuele ontwikkelingen rond het vak, in het bijzonder het ontwikkelen van lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma: zie de oproep onderaan deze mail.

Data-analyse (Data Science) ..

Lees meer...

Netwerkbijeenkomst VO-docenten informatica bij Fontys Hogeschool ICT

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 mei 2017 om 22:39:34
ontwikkelen-lesmateriaal download bestand

Op donderdag 15 juni van 16.00 tot 20.00 uur staat een netwerkbijeenkomst gepland voor VO-docenten informatica.

Tijdens deze bijeenkomst spreekt een TU/e- of Fontyscollega over een onderwerp uit het nieuwe examenprogramma informatica (de onderwerpkeuze wordt binnenkort gemaakt). Verder willen we samen met jullie ook praktisch aan de slag gaan. (Heb je wensen? Laat het me weten!)
De n..

Lees meer...

Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 mei 2017 om 21:06:46

Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek De bijeenkomst vindt plaats op het UvA Science Park te Amsterdam. Het doel van deze conferentie is om docenten meer kennis en ervaring te geven met het toepassen van gamemechanieken in de les.

Waarom deze miniconferentie?
Veel van onze leerlingen besteden een groot gedeelte van hun vrije tijd aan games. Of dit wenselijk is, kunnen we in het midden laten, maar het feit is dat de leerlin..

Lees meer...

Structorizer

Geplaatst door: Frans Peeters op 08 mei 2017 om 11:04:33

Structorizer De meesten van jullie kennen waarschijnlijk Struktograaf nog wel. Dat programma is helaas end of life. Ruud Koortens ging op zoek naar een vervanger en kwam uit bij Structorizer met uitvoer naar verschillende programmeertalen, o.a. Pascal/Delphi, precies wat hij zocht. Volgens Ruud werkt het vrij goed al is het uiterlijk van Flowgoritm veel aantrekkelijker. De debugmogelijkheden in Structorize..

Lees meer...

Speedmailen

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 mei 2017 om 16:08:53

Speedmailen Onderzoek van McKinsey toont aan dat we bijna een derde van onze werktijd besteden aan het lezen en beantwoorden van e-mails. Bovendien onthult verder onderzoek van Good Technology dat 50% van de volwassenen hun e-mail in bed checken! Dat is niet alleen onwenselijk, maar vooral onnodig.
E-mail zou een simpele tool moeten zijn. Er zijn echter relatief weinig mensen die training krijgen om hi..

Lees meer...