Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Overzicht professionalisering informatica 2017 - 2018

Geplaatst door: Martin Bruggink Bruggink op 20 september 2017 om 11:10:35
Overzicht Informatica activiteiten voor docenten 2017-2018 download bestand

In de bijlage vind je een overzicht van de nascholing voor docenten informatica die komend schooljaar vanuit de verschillende vaksteunpunten informatica wordt georganiseerd. 

Tweede i&i Praktijkdag 9 november

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 september 2017 om 08:22:24

Tweede i&i Praktijkdag 9 november Onder de titel: Leren van de praktijk(dag) wordt op 9 november de tweede i&i praktijkdag gehouden. De tweede ICT-praktijkdag vindt plaats bij de Universiteit Utrecht. Deze dag zal in het teken staan van twee actuele thema's te weten het curriculum en programmeren met de micro:bit. Hieronder de rest van de nieuwsbrief van i&i.

Programmeren
In onze eerste praktijkdag gaven we e..

Lees meer...

Oracle Academy Day

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 september 2017 om 17:45:01
Oracle Academy - Free Curriculum, Training and Certification download bestand

Oracle Academy Day Van Oracle ontving ik onderstaande uitnodiging.
U bent allen van harte uitgenodigd voor de Oracle Academy Day, die op maandag 23 oktober zal plaatsvinden in het Oracle kantoor te Utrecht. Deze dag staat in het teken van onderwijsontwikkeling op het gebied van IT en Data Science. Laten we deze dag onze kennis en ervaringen delen om op die manier het onderwijs te kunnen verbeteren. Oracle Aca..

Lees meer...

Workshop Journey Mapping bij Oracle

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 september 2017 om 19:24:23

Workshop Journey Mapping bij Oracle De VHTO organiseert voor docenten informatica een rondgang langs vier grote bedrijven. Vorige week waren de docenten te gast bij Oracle waar een workshop Journey Mapping werd gedaan. Dezelfde workshop was al een keer getest door de VHTO met een groep meisjes uit de bovenbouw. De workshop was erg leuk en interessant om te doen. Hij is ook voor jongens geschikt uiteraard en je hebt er 100 minuten ..

Lees meer...

PHP cursus verdwenen bij CodeCademy

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 september 2017 om 20:41:55

PHP cursus verdwenen bij CodeCademy Sietie Alma had een vraag. Zij kwam erachter dat CodeCademy geen PHP meer (sinds augustus 2017) heeft. Dat onderdeel is inderdaad verdwenen. Dit is wat ze er bij CodeCademy over zeggen:

The PHP courses were very old, buggy, and outdated. They were the least used courses on Codecademy by far, and declining in use all the time, just as PHP itself is declining in popularity in the web d..

Lees meer...

itslearning Onderwijsdag op 3 oktober

Geplaatst door: Frans Peeters op 14 september 2017 om 14:31:57

itslearning Onderwijsdag op 3 oktober Op dinsdag 3 oktober is er bij Bilderberg Hotel de Buunderkamp te Wolfheze de itslearning Onderwijsdag. De dag wordt afgesloten door keynote spreker Claire Boonstra.
Indien u zich nog niet heeft aangemeld kunt u dat alsnog hier doen. De toegangsprijs bedraagt 125,- p.p. (excl BTW).

Nieuw platform voor het voortgezet onderwijs: VO-next

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 september 2017 om 13:39:27

Nieuw platform voor het voortgezet onderwijs: VO-next Er is een nieuw leerplatform voor het voortgezet onderwijs: VO-next. VO-next biedt een digitaal leerplatform met dashboard waarmee leren op maat voor leerlingen mogelijk gemaakt wordt. Het platform is voor acht vakken helemaal gevuld met digitaal leermateriaal dat kerndoelen en eindtermen dekkend is. Het platform is in januari 2017 opgeleverd en al op 9 scholen in de vorm van een pilot uitgeprob..

Lees meer...

Nieuwe beleidsregels voor gebruik beeldmateriaal leerlingen

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 september 2017 om 13:25:14

Nieuwe beleidsregels voor gebruik beeldmateriaal leerlingen In de nieuwsbrief van Kennisnet een aantal interessante items. Zo zijn er nieuwe beleidsregels voor het gebruik van foto's en filmpjes door scholen.
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft nieuwe beleidsregels gepubliceerd over hoe scholen moeten omgaan met beeldmateriaal van leerlingen. Volgens de toezichthouder is het in deze tijd extra belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de..

Lees meer...

Landelijke bijeenkomst vernieuwing examenprogramma informatica

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 september 2017 om 11:37:58

Landelijke bijeenkomst vernieuwing examenprogramma informatica Eerder al berichtte ik over de landelijke bijeenkomst voor docenten informatica en de vernieuwing van het examenprogramma informatica op woensdag 20 september van drie tot zes in Utrecht!
Er komt dus een eerste landelijke bijeenkomst voor de vernieuwing van het examenprogramma informatica. Deze middag staat in het teken van kennismaken, inspireren en ideen uitwisselen rond de nieuw keuzeth..

Lees meer...

Nascholing in samenwerking met VHTO

Geplaatst door: Frans Peeters op 07 september 2017 om 19:59:25
nascholing download bestand

Nascholing in samenwerking met VHTO Oracle, Microsoft ,IBM en Cisco (deel uitmakend van Platform Diversiteit in IT) bieden informaticadocenten in het voortgezet onderwijs gratis nascholing aan, in samenwerking met VHTO. De nascholing bestaat uit vier avondbijeenkomsten (van 17:00 tot 21:00 uur, inclusief diner) die plaatsvinden bij de genoemde bedrijven in Utrecht en Amsterdam.

Wanneer en waar vinden de bijeenkomsten plaats..

Lees meer...

Instruct introduceert 3i Blog

Geplaatst door: Frans Peeters op 07 september 2017 om 09:54:55

Instruct introduceert 3i Blog Er gaat de komende tijd veel gebeuren voor Informatica in de bovenbouw. Uitgeverij Instruct vindt het belangrijk om u daarvan goed op de hoogte te houden. Daarom hebben ze de 3i Blog gemaakt.
U vindt daar alles over allerlei ontwikkelingen rond het nieuwe examenprogramma, zoals informatie over de ontwikkelingen bij Instruct, voorbeelden van nieuw ontwikkeld materiaal, nieuws over de activitei..

Lees meer...

Vervanging informatica lessen in Heerenveen

Geplaatst door: Natasa Grgurina op 06 september 2017 om 12:37:36

Op OSG Sevenwolden in Heenveen hebben we met onmiddelijke ingang een vacature voor 5 uur informatica in de bovenbouw van de HAVO. Het gaat om vervanging gedurende dit hele schooljaar. Voor meer informatie, kijk hier.

App Inventor Lesmethode 2017

Geplaatst door: Robert de Jong op 04 september 2017 om 15:33:00

Docenten! Ook in schooljaar 2017-2018 staan we bij App Inventor Lesmethode weer te springen om scholieren apps te laten programmeren! Daarom profiteert u nu van kortingen voor onze pakketten! 

Programmeren van Apps in leuk en hip. Dit geeft scholieren motivatie om te leren! 
Bekijk alle informatie op onze website: https://appinventorlesmethode.nl
Heeft u vragen of opmerkin..

Lees meer...

Activiteiten voor informaticadocenten in Groningen

Geplaatst door: Natasa Grgurina op 04 september 2017 om 11:31:32

Komend schoolaar organiseren we meerdere activiteiten voor informaticaleraren bij Rijksuniversiteit Groningen. We bieden opnieuw een cursus over het modelleren met NetLogo aan, in het kader van keuzethema Computattional Science in het nieuwe examenprogramma. Voor meer informatie, kijk hier.

Daarnaast gaat het nieuw opgerichte Expertisecentrum Vakdidactiek Noord o.a. netwerkbijeenkomsten o..

Lees meer...