Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Nieuwsbrief Instruct

Geplaatst door: Frans Peeters op 22 januari 2020 om 14:16:05

Nieuwsbrief Instruct Ik haal even drie interessante dingen uit de nieuwsbrief van Instruct.Workshop Beginnerscursus Python of C#We bieden op woensdag 12 februari in Bodegraven een workshop aan voor docenten die nieuw zijn met de talen Python en C# en hier meer over willen leren. We bespreken onze opzet en de aanpak van de programmeermodules. Een groep gaat aan de slag met Python en de andere groep met C#. We beginne..

Lees meer...

Vacature Docent Informatica op het Groene Hart Lyceum te Alphen aan den Rijn

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 januari 2020 om 16:33:43

Vacature Docent Informatica op het Groene Hart Lyceum te Alphen aan den Rijn Onderstaand bericht ontving ik met een verzoek tot plaatsing:Met ingang van het schooljaar 2020-2021 zijn we in verband met pensionering van een van onze huidige docenten informatica op zoek naar een nieuwe collega voor het vak informatica. Het gaat om lessen in het eerstegraads gebied havo/vwo in een school, waar informatica al jaren lang in een behoefte voorziet van onze leerlingen. Het progra..

Lees meer...

PHP Toets vwo 2020

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 januari 2020 om 13:59:09

Gisteren was de PHP toets voor mijn leerlingen. Hij is te vinden op de Toetsen pagina bij PHP. Daar kun je enkel bij als je geregistreerd staat als docent.Bij de toets moet er een mail gestuurd worden naar informatica@kpnmail.nl met de mail functie van PHP. Dat e-mailadres gebruik ik voor al mijn leerlingen voor lessen en bij toetsen. Je vindt het wachtwoord hiervoor in de toets op de Toetsen ..

Lees meer...

Finale Beverwedstrijd

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 januari 2020 om 13:08:06

Finale Beverwedstrijd De finale van de Beverwedstrijd is op zaterdag 1 februari a.s. in het Gorlaeus Collegezalengebouw van de Rijksuniversiteit Leiden.
De finalisten worden op verschillende tijden verwacht op de wedstrijdlocatie. Tijdens de wedstrijd verzorgt de een programma voor ouders en begeleiders in het Gorlaeusgebouw. Na afloop van de wedstrijd komen de finalisten terug en wordt er een pauzeprogramma verzo..

Lees meer...

Slim in de klas op de IPON

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 januari 2020 om 12:55:21
nieuwsbrief_ipon_slim download bestand

Slim in de klas op de IPON Bij Slim/SLBdiensten hebben ze een landingspagina gemaakt voor docenten die van plan zijn naar de IPON op woensdag 5 of donderdag 6 februari te gaan.Op de stand van Slimindeklas.nl staan collegas van Slim/SLBdiensten twee dagen lang klaar voor al jullie vragen. Daarnaast presenteren ze een paar keer per dag een ict-kennisquiz waarmee prijzen vallen te winnen. Ook geven ze diverse presentaties. ..

Lees meer...

AmsterJam

Geplaatst door: Frans Peeters op 13 januari 2020 om 17:01:10

AmsterJam Het Metis Montessori Lyceum (de school van Hakan Akkas) en Sensemakers Amsterdam vieren de achtste verjaardag van de Raspberry Pi met een AmsterJam. Iedereen die Raspberry Pi fan is of meer wil weten over deze super leuke kleine computer is welkom op 7 maart. Heb je iets te laten zien? Wil je iets presenteren of kan je een leuke workshop geven, laat het ons z.s.m. weten. Voor leerlingen is het..

Lees meer...

VO lessenserie: netwerken, IoT en slimme oplossingen

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 januari 2020 om 18:59:10

VO lessenserie: netwerken, IoT en slimme oplossingen De Cisco Networking Academy biedt gratis IT onderwijs voor het VODe Cisco Networking Academy (NetAcad) wil IT-onderwijs toegankelijk maken en aan leerlingen in het VO laten zien hoe slimme IT oplossingen de kwaliteit van ons dagelijks leven kunnen verbeteren. Daarom heeft NetAcad een lessenserie gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs (VO). In deze lessenserie neem je als informaticadocent jouw le..

Lees meer...

Cisco NetAcad Dagen 2020

Geplaatst door: Frans Peeters op 09 januari 2020 om 21:00:22

Cisco NetAcad Dagen 2020 Cisco organiseert weer een NetAcad Day op donderdag 5 maart 2020 waar iedereen voor uitgenodigd wordt. Op deze dag word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van de Networking Academy en de wereld van de IT. Bovendien vieren ze op deze dag dat NetAcad 20 jaar actief is in Nederland. Op vrijdag 6 maart kun je instructor trainingen volgen voor onder andere CCNA versie 7 en Network Programma..

Lees meer...

DigitaalGids

Geplaatst door: Frans Peeters op 06 januari 2020 om 19:39:02

DigitaalGids Ik heb heel wat abonnementen op computerbladen maar momenteel is www.digitaalgids.nl van de Consumentbond mijn echte favoriet. Ik heb hem pas een keer of drie gehad nu maar er staat elke keer wel nuttig nieuws in. Het mooie ervan is ook dat je geen reclame hebt in dat blad. Je hebt ook echt het idee dat de artikelen betrouwbaar zijn, onafhankelijk nieuws zeg maar. Deze keer vond ik de test van..

Lees meer...