Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Wachtwoord BIOS zoek

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 juni 2019 om 18:16:47

Gisteren kreeg ik een vraag over de BIOS van een Samsung laptop die beveiligd was met een wachtwoord en niemand die het wachtwoord nog wist. Ze hadden dat wachtwoord toch even nodig want er moest een aanpassing gedaan worden aan de opstartvolgorde om te kunnen booten vanaf een usb stick. Ik had al een filmpje gevonden op YouTube hoe je de CMOS batterij leeg moest maken van dit type laptop. Dan m..

Lees meer...

Jaarvergadering ieni bij Vodafone Ziggo in Utrecht

Geplaatst door: Frans Peeters op 13 juni 2019 om 08:34:26

Jaarvergadering ieni bij Vodafone Ziggo in Utrecht Op woensdag 26 juni aanstaande is er de jaarvergadering van de vereniging i&i in het nieuwe hoofdkantoor van Vodafone Ziggo, gelegen aan het Centraal Station Utrecht.Het programma ziet er als volgt uit:17.00 17.30 uur
Ontvangst met drankje en hapje
17.30 17.50 uur
Ziggo ontvangst in filmruimte op 1ste etage in twee groepen (filmpresentatie van 5 minuten)
17.50 uur
Presen..

Lees meer...

curriculum.nu

Geplaatst door: Frans Peeters op 13 juni 2019 om 08:25:10
Conceptvoorstellen-Digitale-geletterdheid download bestand

curriculum.nu Vandaag hebben we een teambijeenkomst op mijn school. En van de punten op de agenda is curriculum.nu. Elke sectie wordt geacht op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen. Het concept voorstel voor digitale geletterdheid vind je in de bijlage.Van 7 mei t/m 11 augustus kan er feedback gegeven worden op dit voorstel. De leraren en schoolleiders hebben op basis van hun visie en de benoemde essentie..

Lees meer...

Stuur je computerprogramma naar de ruimte

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 juni 2019 om 20:52:43

Stuur je computerprogramma naar de ruimte Ongeveer een jaar geleden heb ik een bericht geplaatst over Astro Pi. Er waren dit jaar meer dan 70 aanmeldingen. Volgend jaar gaan ze weer Astro Pi organiseren. De data zijn al bekend. Zie hieronder het bericht dat ik opgestuurd kreeg.
Met de Astro Pi challenge krijgen leerlingen de unieke kans om een computer in het Internationale Ruimtestation te programmeren. De Astro Pi is een Raspberr..

Lees meer...

Tomorrow Starts Here

Geplaatst door: Frans Peeters op 03 juni 2019 om 20:44:32

Tomorrow Starts Here Vandaag hadden we de bijeenkomst "Tomorrow Starts Here" vanuit de SLO. We waren te gast bij Cisco in Amsterdam. Een aantal teams heeft laten zien hoever ze staan. Ook heel belangrijk is de lancering van de website van i&i waar al het nieuwe materiaal te vinden zal zijn. Dat is deze website: https://ieni.github.io/inf2019/Op die website vind je dus ook het nascholingsprogramma zoals ik gist..

Lees meer...

Lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma informatica

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 juni 2019 om 21:53:03

Lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma informatica De Vakvereniging i&i heeft al het materiaal voor de keuzethemas voor het vak Informatica in het Voortgezet Onderwijs namens de SLO verzameld op een website. Dit materiaal is ontwikkeld in opdracht van SLO. Het copyright voor het materiaal berust bij de SLO maar het is beschikbaar onder Creative Commons-licentie (CC-BY). Je mag er dus gratis gebruik van maken.Ook het schema van de nascholi..

Lees meer...