Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Toets JavaScript

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 januari 2018 om 08:57:32

De afgelopen periode (24 lessen) heb ik met een groep JavaScript met CodeAvengers gedaan. JavaScript is zeker een taal waar onze leerlingen mee in aanraking moeten komen. Het makkelijk te leren, je kunt er al heel snel leuke dingen mee doen en je kunt er zo ver mee gaan als je wil. In de andere groep heb ik ze bijvoorbeeld een spel leren maken met JavaScript. Er is erg goed mee te differentiren..

Lees meer...

Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2018 om 11:53:14

Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit Geachte collega,

Om het jaar goed te beginnen c.q. voor te zetten is er op woensdag 31 januari een netwerkbijeenkomst voor informaticadocenten op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wat staat er die woensdag op het programma? De koffie/thee staat klaar om 15.45 uur en we beginnen om 16.15 uur als Jochum van Weert gaat vertellen over leren programmeren in Den Bosch, en de gemaakte ..

Lees meer...

Imagine Academy

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 januari 2018 om 15:08:27

Imagine Academy Vandaag heb ik na lange tijd weer maar eens ingelogd op de Imagine Academy, voorheen was dat de Microsoft IT Academy. Het materiaal is gratis toegankelijk voor docenten, medewerkers, leerlingen en studenten van instellingen met een Microsoft School- of Campusovereenkomst, dat zijn dus praktisch alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. Ik was op zoek naar materiaal over het boek Sec..

Lees meer...

BitLocker To Go

Geplaatst door: Frans Peeters op 09 januari 2018 om 13:58:01
bitlocker. download bestand

BitLocker To Go In Windows zit standaard een programma om schijven te versleutelen. Harde schijven zou ik niet zo snel versleutelen maar ik neem aan dat je geen datalek op je geweten wil hebben en het is echt een hele kleine moeite een usb-stick te versleutelen met BitLocker To Go. In het bestand bij dit bericht een simpele handleiding.Ook leuk als kleine praktische opdracht voor leerlingen misschien.

Vacature informatica in Heerenveen

Geplaatst door: Natasa Grgurina op 08 januari 2018 om 15:26:17

Op OSG Sevenwolden in Heerenveen hebben we per 1/2/2018 tot de zomervakantie een kleine vacature voor 5 uur in informatica in de bovenbouw van HAVO. Voor meer informatie, kijk hier.

Gratis SSL bij Let's Encypt

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 januari 2018 om 12:11:54

Gratis SSL bij Let's Encypt Om te voorkomen dat er data gelekt wordt vanaf je website moet je tegenwoordig echt gebruik maken van SSL. Je website gebruik dan https in plaats van http. Het werkt met een certificaat dat bewijst dat jouw website veilig is. Dit is veiliger en het wordt ook steeds meer de standaard. Providers bieden tegenwoordig vaak al standaard een certificaat aan bij hun klanten. Strato doet dat bijvoorbee..

Lees meer...

Uitgeverij Brinkman actief op de ROC's

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 januari 2018 om 19:09:10

Uitgeverij Brinkman actief op de ROC's Brinkman is een kleine uitgeverij die zich vooral richt op het ICT onderwijs op de ROC's. Het programma op die opleidingen lijkt heel erg op het programma van informatica in de tweede fase en het materiaal dat Dick Brinkman uitgeeft is dan ook uitstekend bruikbaar in het voortgezet onderwijs. Je kunt onmogelijk al die boeken op de boekenlijst van de leerlingen zetten, maar een aantal boeken is h..

Lees meer...

Even terug in de tijd ...

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 januari 2018 om 13:06:17

Even terug in de tijd ... Vanaf deze plaats iedereen een fantastisch nieuw jaar gewenst! Op deze eerste dag van het nieuwe jaar ben ik een beetje teruggegaan in de tijd. Deze website is ontstaan tijdens mijn omscholing tot docent informatica volgens het CODI programma. Voor die opleiding verzamelde ik lesmateriaal en toetsen van mezelf en van mijn klasgenoten en plaatste die op het internet. Dat was nog in de vorige ee..

Lees meer...

Kalender

25-1-2018
Basiscursus programmeren in Python (voor vrouwen)

27-1-2018
Beginnerscursus programeren met Arduino

31-1-2018
Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit

1-2-2018
Programmeren in de klas met Python

5-2-2018
Workshop 3D printen

Bekijk de kalender

Poll


Login om te stemmen

Bekijk poll archief

Nieuwsbrief

Er zijn nog geen nieuwsbrieven.

Sponsors