Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Zoom Settings

Geplaatst door: Frans Peeters op 03 april 2020 om 17:18:12
zoom_settings. download bestand

Zoom Settings De afgelopen weken heeft Zoom heel wat ellende over zich heen gekregen en dat was net op een moment dat wij vol voor Zoom zijn gegaan. Gelukkig is de rust een beetje wedergekeerd, lees maar op nos.nl. Om veilig te kunnen werken met de leerlingen moet je wel het advies opvolgen om met de Waiting Room te werken of de room af te schermen met een wachtwoord en de deur op slot te doen zodra de les is..

Lees meer...

European Girls Olympiad in Informatics

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 april 2020 om 20:02:52

Eerder al meldde ik dat in Zrich in juni 2021 voor het eerst een olympiade voor meisjes wordt gehouden, het European Girls Olympiad in Informatics.Nederland wil ook met een team met begeleidsters meedoen, en zoekt hiervoor enthousiaste meisjes die in 2021 nog op het VO zitten. Ken jij leerlingen die dit leuk vinden en een kans willen maken om mee naar Zrich te gaan, geef ze dan op. Oo..

Lees meer...

CodeAvengers

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 april 2020 om 19:48:55

CodeAvengers In deze vreemde tijden ben je als leraar informatica erg blij met een tool zoals CodeAvengers. Leerlingen kunnen in eigen tempo en op hun eigen niveau werken met informatica opdrachten. Als docent heb je een perfecte tool om ze te volgen. Momenteel doe ik per klas n lesje per week een meeting in Zoom om even bij te praten. De rest werken ze zelfstandig in CodeAvengers.Als je interesse hebt in ..

Lees meer...

Cisco Webinar NetAcad VO lessenserie

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 april 2020 om 18:55:01

Cisco Webinar NetAcad VO lessenserie Bericht van Cisco:Allereerst hoop ik dat iedereen bij jullie op school gezond en wel is. Daarnaast hoop ik dat jullie een modus voor het virtuele onderwijs hebben gevonden. Vanuit de Networking Academy willen we jullie graag helpen om ten tijde van de sluiting van de schooldeuren jullie leerlingen op afstand te kunnen voorzien in IT vaardigheden.Misschien heb je interesse in de NetAcad VO Les..

Lees meer...