Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

HTML5 W3 Style Guide

Geplaatst door: Frans Peeters op 09 december 2019 om 15:55:51
html5_style_guide. download bestand

HTML5 W3 Style Guide In 4 vwo zijn we op het Ostrea Lyceum met een Praktische Opdracht: Maak een website. Na een cursus HTML5 moeten ze in groepjes een website maken met Notepad of Notepad++. HTML5 hebben ze geleerd via de cursus van Fundament Online, via CodeAvengers waar wij accounts voor hebben en via W3 Schools. Ze moeten zich houden aan de HTML5 W3 Style Guide. Volgens de Google HTML5 Style Guide hoef je veel..

Lees meer...

Windows 10 Betrouwbaarheidscontrole

Geplaatst door: Frans Peeters op 09 december 2019 om 15:42:29

Windows 10 Betrouwbaarheidscontrole De afgelopen dagen had ik flinke problemen met mijn PC. Een flikkerend beeldscherm, geen internet, van alles. En ik had juist in e-Tips & Advies Ondernemers gelezen over de Windows 10 Betrouwbaarheidscontrole. En inderdaad, met deze tool kun je echt heel gemakkelijk problemen opsporen en oplossen. Je krijgt allerlei rapporten te zien met daarop kruisjes (niet goed), uitroeptekens (waarschuwi..

Lees meer...

NIOC 2020

Geplaatst door: Frans Peeters op 06 december 2019 om 19:02:58

NIOC 2020 Achter de schermen wordt flink gewerkt om het NIOC voor het VO ook aantrekkelijker te maken. Er komt waarschijnlijk voor het VO een apart programma op dinsdag 31 maart. Het zal dan vooral gaan over de vernieuwing van het examenprogramma informatica in het voortgezet onderwijs. Er komen waarschijnlijk vier workshops in een aparte zaal voor het VO. Andere NIOC bezoekers kunnen deze workshops ook b..

Lees meer...

WinMerge

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 december 2019 om 22:14:11

WinMerge De afgelopen weken heb ik veel gebruik gemaakt van WinMerge. Met dit gratis programma kun je heel snel overeenkomsten controleren tussen bestanden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om code snel na te kijken aan de hand van je voorbeeldcode. In mijn geval heb ik WinMerge gebruikt om aan te tonen dat ingeleverde code iets te veel overeenkomsten vertoonde met al ingeleverd werk door iemand anders..

Lees meer...

Competence Factory

Geplaatst door: Frans Peeters op 03 december 2019 om 19:34:21

Competence Factory Competence Factory is een trainingsinstituut die trainingen geeft op het gebied van online marketing, innovatie, creative communication, design en UX- & webdesign. Ook schrijven ze regelmatig artikelen op hun marketing blog. Lees bijvoorbeeld het artikel over het nieuwe BERT algoritme van Google.