Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Diagnostic Questions en het Project Quantum

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 april 2018 om 13:54:03

Diagnostic Questions en het Project Quantum Vorige week was ik bij een nascholing van itsacademy door Eelco Dijkstra. Tijdens die bijeenkomst kwam Diagnostic Questions ter sprake. Het is een voorbeeld van een website zoals we die straks graag zouden willen hebben bij de invoering van het nieuwe examenprogramma. Op die website vind je tal van voorbeeldvragen die leerlingen kunnen maken om te oefenen voor een onderwerp. Kijk bijvoorbeeld ..

Lees meer...

Instruct 3i Awards uitgereikt

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 april 2018 om 13:08:49
persbericht-instruct-3i-2018 download bestand

Instruct 3i Awards uitgereikt Op woensdag 18 april 2018 was de jaarlijkse 3i Docentendag. Tijdens deze middag en avond in Utrecht zijn er interessante presentaties en workshops gegeven en vond ook de feestelijke prijsuitreiking van de 3i Award plaats. Deze door Instruct georganiseerde dag is speciaal bedoeld voor docenten informatica die informatica geven in de bovenbouw Havo/VWO. De uitreiking van de 3i Award voor het bes..

Lees meer...

Java Masterclass voor ICT docenten

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 april 2018 om 19:43:50

Java Masterclass voor ICT docenten Save the Date: 16 mei
Java Masterclass voor ICT docenten

Ben jij docent ICT of Applicatieontwikkeling maar nog niet bekend met Java? Dan is deze hands-on masterclass voor jou! In n dag leer je programmeren met Java. Zonder theorie, gewoon door te doen. Zodat jij straks ook jouw studenten lesgeeft en begeleidt in deze populaire programmeertaal.
Zet 16 mei alvast in je agenda en hou..

Lees meer...

Masterclass Computational Thinking and Programming (in Java)

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 april 2018 om 17:52:17

Masterclass Computational Thinking and Programming (in Java) Beste informaticacollega,

Stel u heeft leerlingen die wel wat meer willen weten over problemen oplossen met de computer. Dan is er goed nieuws, want in mei en juni kunnen ze daarvoor elk dinsdagmiddag van 14.30 uur tot 17.30 uur terecht op de Radboud Universiteit. Het doel van de acht bijeenkomsten van de masterclass is namelijk om op een leuke manier kennis te maken met algoritmisch denk..

Lees meer...

Wiskunde en programmeren

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 april 2018 om 18:23:02

Wiskunde en programmeren Hierbij nodigen we je van harte uit voor de netwerkbijeenkomst 'Wiskunde en Programmeren'.
Het leren programmeren en met name computational thinking staan momenteel sterk in de belangstelling. Sommigen pleiten voor een nieuw vak, ook op de basisschool. Anderen willen eerst nagaan wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten bij bestaande vakken als wiskunde.
Jos Tolboom van het SLO geeft..

Lees meer...

Vragenlijst invullen aub

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 april 2018 om 18:17:27

Geeft u programmeerlessen, bent u dat van plan of erin genteresseerd? Zoja, zou u dan de volgende enqute voor afronding van mijn onderzoek in willen vullen? Alvast bedankt namens Julian de Groot, masterstudent SEC TU Delft
https://goo.gl/forms/pC8exAZ8OdyWUgSW2

Kick Off Event New NetAcad Cisco

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 april 2018 om 21:41:14

Kick Off Event New NetAcad Cisco Vandaag was ik bij de kick off van de nieuwe NetAcad website: www.netacad.nl op het hoofdkantoor van Cisco in Amsterdam. Er was heel veel belangstelling voor de bijeenkomst, vooral uit het MBO. Maar dat is logisch want dat is waar de Cisco cursussen het meest worden gebruikt. Op de website komt nieuws te staan voor de Nederlandse markt en zal er vooral ook te vinden zijn wanneer en waar de cursu..

Lees meer...

Toetsen PHP van Erwin Kerstges

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 april 2018 om 08:15:41

Toetsen PHP van Erwin Kerstges Erwin Kerstges is de hofleverancier van PHP toetsen op deze website. Hij heeft vandaag weer een aantal nieuwe toetsen geplaatst en een aantal vorige versies verbeterd en uitgebreid met de antwoorden. Hij heeft ze opgesplitst in allerlei niveaus. De toetsen zijn gebaseerd op de lesstof van INFORMATICA-Actief. Ze staan op het afgeschermde gedeelte bij Toetsen - PHP. Erwin heeft ook oefenmateriaa..

Lees meer...