Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

  • Maand
  • Jaar

Leer 3D Printen - Introductie

Geplaatst door: Frans Peeters op 21 juni 2017 om 23:09:08

Leer 3D Printen - Introductie Maandag 26 juni van 19.00-21.30 uur:
Leer 3D Printen - Introductie

Tijdens deze Introductie 3D Printen bij ZB45 Makersapce zie je hoe hetgebruik van 3D Printen een aanvulling kan zijn bij verschillende lessen opschool: bij wiskunde, informatica, of beeldende vorming, maar ook om modellent..

Lees meer...

Informatics Ladies Day

Geplaatst door: Frans Peeters op 21 juni 2017 om 22:58:48

Informatics Ladies Day Op vrijdag 17 november 2017 organiseert de UniversiteitLeiden samen met VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen enbta/techniek de Informatics Ladies Day. Op deze dag zijn meisjesmet interesse in Informatica en/of Wiskunde uit 5- en 6-vwowelkom om kennis te maken met de studie Informatica. Tijdens deze dagontmoeten de meisjes vrouwelijke professionals uit bedrijfsleven en wetenschapen..

Lees meer...

NRO project Ontwerp Onderwijs

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 juni 2017 om 11:34:44

NRO project Ontwerp Onderwijs Het afgelopen schooljaar heb ik meegedaan aan een project om lesmateriaal voor ontwerponderwijs te ontwikkelen en te testen. Twaalf docenten van elf scholen werken samen met twee universiteiten (TU Delft en de Radboud Universiteit Nijmegen) aan een project over (technisch) ontwerpen op de middelbare school. Samen ontwikkelen ze lesmateriaal dat gebruikt kan worden in de klas. Hierbij letten ze o..

Lees meer...

Mu editor installeren als je met de micro:bit aan de slag gaat

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 juni 2017 om 14:21:46

Mu editor installeren als je met de micro:bit aan de slag gaat Als je aan de slag gaat met de micro:bit en met Micro Python dan moet je zeker de Mu editor gaan gebruiken. Piepklein programma waarmee je de code helemaal kunt schrijven en controleren voor je hem naar de micro:bit stuurt. Is er ook voor OSX en Linux.

Nadine Duursma wint PWS wedstrijd van KNAW

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 juni 2017 om 13:51:07

Nadine Duursma wint PWS wedstrijd van KNAW Nadine Duursma van het College Hageveld in Heemstede heeft de eerste prijs gewonnen van de KNAW profielwerkstukwedstrijd in de categorie Natuur & Techniek. Ze maakte haar PWS voor de vakken biologie en informatica en Els van Tol was haar begeleidster. Nadine maakte een prototype van een kunstoog waar je echt mee kunt zien. Fantastisch!
Zie ook:
KNAW
NRC
filmpje

Voorlichtingsbijeenkomst informatica Groningen

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 juni 2017 om 21:16:30

Voorlichtingsbijeenkomst informatica Groningen Ook in Groningen is er een voorlichtingsbijeenkomst voor informaticadocenten en wel op 29 juni 2017 vanaf 14:30 uur bij de Rijksuniversiteit Groningen.  Tijdens deze studiemiddag kunt u kennismaken met het nieuwe examenprogramma en daaraan gekoppelde nascholingsprogramma en met uw collegas in gesprek gaan over wensen, behoeften en ervaringen.
Aanmelding kan via de website.

Releva..

Lees meer...