Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Prachtig en gratis! Omringd door Informatica

Geplaatst door: Frans Peeters op 25 april 2010 om 21:13:58

Gisteren kwam het gratis boekje "Omringd door Informatica" thuis en ik heb het in n ruk uitgelezen. Het is een erg interessant boek met korte artikelen en interviews met informatici. Het doel is duidelijk te maken dat informatica overal zit. Een poosje geleden wees ik al op dit boekje en je kunt het gratis bestellen met een mailtje naar bricks@cwi.nl. Kijk maar eens op de site van www.ictregie.nl of klik direct door naar de info.
Tussendoor staat een aantal onderwerpen helder uitgelegd, zoals:
- Hoe werkt de Google zoekmachine?
- Hoe werkt internetbankieren met iDEAL?
- Hoe werkt Google Earth?
- Hoe werkt Peer2Peer bestandsuitwisseling?
En nog een aantal onderwerpen. Achter in het boek een prachtig overzicht van alle mijlpalen in de informatica, een heel mooi historisch overzicht.
Leuk vond ik ook dat n van de artikelen/interviews gaat over een oud-leerling van onze school. Guido Diepen deed in 1998 examen op het St. Willibrordcollege en ging informatica studeren in Utrecht. Daarna is hij gepromoveerd via een project bij Schiphol. Je kunt er alles over lezen op www.guidodiepen.nl.

Reacties

Albert Lubberink

Geplaatst op: 26 april 2010 om 20:46:50

Inderdaad. Smulboek!
Het maakt vooral duidelijk dat informatica meer is dan 'iets met computers'. Informatica is het nerd-niveau ontstegen en (soms verborgen) een onmisbaar deel van onze samenleving geworden.