Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Tessa Zadelhof wint wedstrijd Innovative Education Forum

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 januari 2011 om 13:58:30

Tessa Zadelhof wint wedstrijd Innovative Education Forum

Microsoft organiseert elk jaar een wedstrijd voor docenten in het voortgezet en primair onderwijs. Docenten mogen een presentatie van vijf minuten geven van een project waar ze op hun school mee werken. De criteria zijn onderwijskundige vernieuwing, technische vernieuwing, gebruik/inbreng leerlingen, gebruik/inbreng leerkrachten en gebruik van Microsoft producten. Het is een wedstrijd die wereldwijd wordt gehouden. Per land is er een voorronde, daarna is er een continentale ronde en tenslotte een wereldfinale.
De presentaties van dit jaar waren tijden de ITEM reis naar de BETT 2011 in Londen. In het Marble Arch Thistle Hotel mocht ik voorzitter zijn van de vakjury. Er waren negen kandidaten en de vakjury mocht twee kandidaten aanwijzen die door zouden gaan naar de volgende ronde. De publieksjury mocht ook een kandidaat aanwijzen voor de volgende ronde.
Tessa Zadelhoff van OBS De Kleine Beer uit Berlicum won deze voorronde op alle fronten. Ze kreeg bijvoorbeeld 85% van alle stemmen van de publieksjury en er waren volgens mij ongeveer 100 mensen in de zaal. Ze werkt met haar klas aan een project waarbij de leerlingen een reisbureau runnen. Waarschijnlijk kennen jullie Tessa ook als beheerder van de digibord community bij Kennisnet en als ZZP-er onder de naam Warempel.
MarieJose Groenendael van BS Klinkers in Tilburg gaat ook door. Zij sluit het jaar af met haar leerlingen door o.a. videoclips te maken en een popconcert te organiseren. De derde winnaar was Harald Dikkers van BS Icarus in Heemstede. Hij werkt met zijn leerlingen met Kodu, een Micosoft applicatie om spellen te maken.
Alle deelnemers aan de wedstrijden gaan op 16 februari naar het EBC/STIC Microsoft in Brussel. De drie winnaars gaan door naar de Europese wedstrijd die in maart in Moskou wordt gehouden. En wie weet: misschien mag er wel een Nederlandse vertegenwoordiger door naar de wereldfinale in Washington!
Microsoft heeft foto's en een artikel geplaatst. Zelf heb ik een paar foto's gemaakt van enkele kandidaten.