Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nieuwe Stercollecties voor informatica in 2017

Geplaatst door: Frans Peeters op 19 november 2016 om 15:09:51

Nieuwe Stercollecties voor informatica in 2017 De collectie van VO-content wordt uitgebreid met Stercollecties informatica voor de tweede fase. Voor schooljaar 2017-2018 zullen de open digitale leerlijnen voor leerjaar 4 en een deel voor leerjaar 5 al beschikbaar zijn. De Stercollectie voor leerjaar 6 wordt in het schooljaar 2018-2019 ontwikkeld en is beschikbaar vanaf januari 2019. De uitbreiding is het resultaat van een nieuwe samenwerking met Stichting ENIGMA Online.
Stichting VO-content maakte de samenwerking met de aanbieder van informaticamateriaal vandaag bekend op het Jubileumevent Samenwerken aan Maatwerk, onderwijsinnovatie met open leermateriaal.
Al het leermateriaal van ENIGMA komt binnen 3 jaar beschikbaar als Stercollectie en wordt omgezet naar de open licentie (CC-BY-SA) in Wikiwijs Maken. Daarmee wordt het materiaal ook arrangeerbaar tot op detailniveau.

Eindtermen
Zoals alle Stercollecties zijn ook de Stercollecties voor informatica gebaseerd op de eindtermen. Vanaf 2019 gelden er nieuwe exameneisen voor informatica. Bij de jaarlijkse doorontwikkeling van de Stercollecties zal hier rekening mee gehouden worden.

Modulair aanbod
Het leermateriaal is verdeeld in een Kernprogramma, een Verdiepingsprogramma en een Examenprogramma. Docenten kunnen daar naar eigen inzicht van afwijken, omdat de meeste modules een afgerond geheel vormen.
Bekijk de methode informatica van ENIGMA Online

Veranderingen voor ENIGMA-gebruikers
ENIGMA-gebruikers die geen deelnemer zijn van VO-content kunnen tegen licentiekosten gebruik blijven maken van al het materiaal. Voor deelnemers aan VO-content vervalt de overeenkomst met Enigma. Zij kunnen door deelname aan VO-content gebruikmaken van de Stercollecties informatica.