Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

i&i Conferentie op woensdag 1 februari

Geplaatst door: Frans Peeters op 23 december 2016 om 19:15:35

i&i Conferentie op woensdag 1 februari Op woensdag 1 februari 2017 zal in het Koningsbergergebouw van de Universiteit van Utrecht de eerste i&i praktijkdag worden gehouden. Deze praktijkdag is het logische gevolg van de stappen die het bestuur het afgelopen jaar heeft ondernomen om van een brede ict-vereniging om te schakelen naar een meer vakgerichte vereniging.
Daarbij komt ook nog eens dat ze zich sterker gaan richten op de leerlijn digitale geletterdheid. Zomaar wat onderwerpen die aan bod komen op deze praktijkdag zijn: Arduino (voor beginners en gevorderden), Minecraft, Python, Digit, Security, doorlopende leerlijnen en nog veel meer.
Een vakvereniging moet, uiteraard, vooral aandacht besteden aan wat er in de vakken speelt. Om daar kennis mee te maken, maar ook om er mee te oefenen hebben we 10 workshops ingericht die elk twee uur in beslag nemen. Sommige workshops worden twee maal gegeven om zoveel mogelijk deelnemers aan bod te laten komen. Op deze wijze geven we meer gehoor aan het  verzoek om van een congres ook een echt doe- en leerevenement te maken. Door kennis te kunnen maken met een groot aantal aspecten van onderwijs op gebied van ict hopen ze daar ook voldoende invulling aan te geven. U kunt zich nu inschrijven voor deze i&i praktijkdag. Begin januari maken ze het complete programma en de dagindeling van deze dag bekend. Volg www.ieniconferentie.nl. Noteer vast in uw agenda en schrijf in: 1 febr. 2017 i&i Praktijkdag in Utrecht.