Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

De nieuwe editie van Visual Basic met databases 2015 community is uit!

Geplaatst door: op 09 januari 2017 om 16:27:56
De nieuwe editie van Visual Basic met databases is uit. download bestand

Omdat de laatste editie van Visual Basic met databases alweer van enkele jaren geleden stamt hebben Evert Kok en Ren Velthausz het boek helemaal herzien en een nieuwe editie uitgebracht. Deze editie heet Visual Basic met databases 2015 community. De tekst op de achterflap van het boek legt uit voor wie het boek bedoeld is:
Is dit boek het juiste boek voor jou?
Je hebt al enige ervaring met het programmeren en wilt nu leren programmeren met databases?
Dan is dit boek precies wat je zoekt. In dit boek leer je stap voor stap hoe je interfaces voor databases maakt, de interfaces verbindt met de databases en bewerkingen uitvoert op de gegevens in de databases. Je doet dit aan de hand van een aantal programma's die je in de loop van dit boek maakt. Zo maak je zowel Windows programma's als webpagina's die verbonden zijn met Access of MySQL databases. Je gebruik eerst allerlei wizards om snel en automatisch standaard interfaces te maken, maar leert daarna ook om code zelf te schrijven, zodat je het programma helemaal aan je eigen wensen kunt aanpassen. Ook leer je afdrukken op papier en een installatie (SetUp) bestand te maken. Alle software die je bij dit boek nodig hebt kun je gratis downloaden.
De schrijvers van dit boek, Evert Kok en Ren Velthausz zijn ervaren informaticadocenten. Zij geven les aan middelbare scholieren. Onder de naam FriNop werken ze al jaren samen aan de productie van software en boeken.
Zie bijlage.