Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

HTML Editey

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 januari 2017 om 18:34:05
maakeenwebsite. download bestand

HTML Editey In 4 vwo ben ik bezig met het maken van een website. Tegenwoordig gebruik ik het materiaal van Instruct als basis en van daaruit kan ik verder. Ik heb in ieder geval materiaal nu en hoef me daar geen zorgen meer over te maken. Er is n groepje dat de website bouwt in Google Docs. Ze gebruiken daarvoor de plugin HTML Editey waarmee je de html documenten kunt delen net zoals de gewone documenten in Google
Docs. Het scherm is verdeeld in twee stukken. Links maak je de code en rechts op het scherm zie je meteen hoe dat eruitziet op het internet. Het is me niet gelukt met een extern opmaakbestand te werken op deze manier. Zij ondervangen dat door tijdelijk de css te maken met internal stylesheets. Zodra de website ingeleverd gaat worden, willen ze dat kopiren naar een extern opmaakbestand.
HTML Editey moet je in Google even toevoegen aan je apps. Via My Drive - More - Connect more apps komt ie tevoorschijn. In de bijlage de PO van dit jaar.

Reacties

Robert de Graaf

Geplaatst op: 13 januari 2017 om 21:07:46

Op het Jan Arentsz in Alkmaar gebruiken we nu een aantal jaren de 'Editey'-apps. Er zijn er een aantal. Helaas kan ik hier geen afbeelding meesturen, maar het lukt ons wel om linked CSS te gebruiken. Wij gebruiken de 'rode' app en plaatsen daarbinnen een workspace met de html-bestanden, de afbeeldingen en het externe CSS bestand. Dit werkt meestal goed. Soms is de server bij Editey wat zwaar belast, hetgeen zich vertaalt naar een traagheid bij het verversen. Binnen onze (Mooodle) elo heb ik een cursus van zes lessen geschreven. Winst is dat de leerlingen gelijktijdig aan een bestand kunnen werken!