Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Speedmailen

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 mei 2017 om 16:08:53

Speedmailen Onderzoek van McKinsey toont aan dat we bijna een derde van onze werktijd besteden aan het lezen en beantwoorden van e-mails. Bovendien onthult verder onderzoek van Good Technology dat 50% van de volwassenen hun e-mail in bed checken! Dat is niet alleen onwenselijk, maar vooral onnodig.
E-mail zou een simpele tool moeten zijn. Er zijn echter relatief weinig mensen die training krijgen om hier slim mee om te gaan. Het nieuwe boek Speedmailen helpt je daarmee. Het laat zien hoe het afhandelen van je e-mail een simpele vaardigheid wordt in plaats van een last. Speedmailen traint je om slimme gewoonten te ontwikkelen en handige toetscombinaties aan te leren, waardoor je sneller en efficinter de inhoud van je e-mails verwerkt.
De auteur, Richard Wolfe, is over de hele wereld bekend als de "Email Handyman". Vanuit die hoedanigheid geeft hij zijn populaire workshops over zijn unieke methode. Vijf tips van Richard:
1.    Zet notificaties van nieuw binnengekomen mailtjes uit.
2.    Werk je inbox maar twee keer per dag bij.
3.    Leeg telkens je inbox
4.     door je mail te verplaatsen naar een van de vier actiemappen.
5.    Urgente e-mails bestaan niet.

"Dit is zeker een van de beste boeken op het gebied van e-mailen. Het zou verplicht moeten zijn voor elke kenniswerker!"
Martijn Aslander, auteur van Nooit af, spreker en sparringpartnerMeer weten over Speedmailen? Ik breng je graag in contact met Richard Wolfe en/of stuur je een recensie-exemplaar. Een interview met of een artikel van de auteur behoren tot de mogelijkheden.

Je kunt dit boek inkijken bij Van Duuren Media.

Hartelijke groeten,
Jorien Hanemaaijer | AnderZ