Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Gratis Apple Swift-cursus downloaden

Geplaatst door: Peter Harmsen op 31 mei 2017 om 16:57:51

Heb je altijd al willen leren programmeren in Swift, de programmeertaal van Apple? Dan is er nu een volledige gratis Swift-cursus te downloaden voor je Apple-apparaten.

Gratis Apple Swift-cursus downloaden

Apple heeft al langer een Everyone Can Code-serie met lesboeken, maar de Swift-cursus is de meest uitgebreide tot nu toe. Het digitale handboek voor de programmeertaal zal dit najaar gebruikt worden op verschillende scholen in de Verenigde Staten.

Dit maakt van het digitale lesboek het ideale hulpmiddel om kennis te maken met Swift. Volgens het bedrijf het Cupertino krijg je hiermee namelijk een solide fundering om met Swift te programmeren. Zo kom je verschillende tutorials voor Xcode tegen, lessen over verschillende datatypen, variabelen en andere zaken die bij app-ontwikkeling komen kijken.

De gratis Apple Swift-cursus is te downloaden in iBooks via deze link. Hierdoor kun je de lessen volgen op je iPhone, iPad of Mac. De cursus zou genoeg materiaal bevatten om een schooljaar mee te vullen. Dit gaat allemaal heel geleidelijk. Zo begin je met het maken van een zakmap, die de achtergrondkleur van je scherm verandert door op het display te tikken.