Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Subsidie voor ontwikkeling lesmateriaal toegekend

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 juli 2017 om 19:17:35

Subsidie voor ontwikkeling lesmateriaal toegekend Het ministerie van OCW heeft definitief toegezegd de ontwikkeling van lesmateriaal voor informatica te ondersteunen. Bij het SLO kunnen ze nu echt van start. En dat doen ze met een kick-off bijeenkomst op 20 september. Op deze bijeenkomst worden de vier thema's die als eerste worden ontwikkeld, toegelicht.

Deze vier thema's zijn:
1.    Netwerken & Internet of things (domein L), onder leiding van Eelco Dijkstra (Amsterdam)
2.    Computational science (domein R), onder leiding van Nataa Grgurina (Groningen)
3.    Physical Computing & Robotica (domein M), onder leiding van Martin Bruggink (Delft)
4.    User experience (domein P), onder leiding van Ingrid Breymann (Twente)
 
Inmiddels hebben zon 60 docenten kenbaar gemaakt betrokken te willen worden bij de ontwikkeling van de modules. De trekkers van de themateams hebben uit deze groep docenten benaderd op basis van hun kennis en ervaring met de specifieke onderwerpen. Op dit moment is er helaas nog geen ruimte voor iedereen om direct deel te nemen in de thema-teams. Te zijner tijd gaan ze op zoek naar docenten (delen van) lesmateriaal willen testen. Diegenen die al wel vanaf 1 september 2017 formeel aan de slag gaan in het project hebben hierover contact gehad met SLO.

De thema-teams zullen geregeld laten zien waar ze mee bezig zijn en wat ze hebben ontwikkeld. Als de eerste thema-teams eenmaal draaien, zullen er ook nieuwe thema-teams worden opgestart. Totaal zijn er immers 12 keuze themas. SLO zal in de loop van de tijd ook specifieke nascholingsbijeenkomsten verzorgen, zodat je kennis kunt nemen van het materiaal en je daar in kunt verdiepen. Het nieuwe examenprogramma gaat in het schooljaar 2019-2020 van start.