Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Tweede i&i Praktijkdag 9 november

Geplaatst door: Frans Peeters op 20 september 2017 om 08:22:24

Tweede i&i Praktijkdag 9 november Onder de titel: Leren van de praktijk(dag) wordt op 9 november de tweede i&i praktijkdag gehouden. De tweede i&i praktijkdag vindt plaats bij de Universiteit Utrecht. Deze dag zal in het teken staan van twee actuele thema's te weten het curriculum en programmeren met de micro:bit. Hieronder de rest van de nieuwsbrief van i&i.

Programmeren
In onze eerste praktijkdag gaven we extra aandacht aan het werken met de Arduino. Iedere deelnemer ontving een set om zelf aan de slag te gaan. Ook voor deze praktijkdag hebben we iets dergelijks bedacht. Dit keer zal iedereen direct een micro:bit met lesmateriaal ontvangen. Dit handige programmeerbare kaartje is in Engeland al aan zes miljoen scholieren uitgereikt.
Aangezien uitreiken niet voldoende is, zullen we tijdens onze praktijkdag er speciaal aandacht aan besteden door een beginners en een zogenaamde advanced sessie. Doel is in elk geval dat deelnemers aan de sessie op zijn minst direct uit de voeten kunnen en zelf het handige programmeerbare kaartje in de klas kunnen gebruiken.
Uiteraard is er meer. Zo zal universitair docent Paul Bergervoet een workshop houden over overerving. Overerving speelt een belangrijke rol in objectgeorinteerd programmeren. Het maakt dat objecten taken op een verschillende manier kunnen uitvoeren, zonder dat andere onderdelen van het systeem daar bemoeienis mee hebben.
In deze sessie zullen we dit in de praktijk uitdiepen, deelnemers maken zelf een programma waarin dit wordt toegepast. We bekijken daarbij de haken en ogen die de implementatie met zich meebrengt. Ook kijken we kort naar het ontwerp van zulke programma's.
Daarnaast besteden we ook aandacht aan Scrum in het onderwijs. Wie kennis wil maken met deze lesmethodiek kan een introductiecursus meemaken.
Als laatste willen wij er op wijzen dat Oracle een bijeenkomst over Big Data zal houden.
Een aantal onderdelen zijn nog niet geheel afgekaart, maar die zullen de komende weken bekend worden.
Het belooft hoe dan ook een mooie dag te worden. Schrijf je hier snel in, onze teller stopt bij 200 deelnemers. Deelname kosten zijn gelijk gebleven aan vorig jaar.