Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Presentatie Cisco

Geplaatst door: Frans Peeters op 29 september 2017 om 17:02:30
SLO NetAcad_Learning Experience_19.09.17 download bestand

Presentatie Cisco Bij de bijeenkomst op 20 september in Utrecht was ook een presentatie van een vertegenwoordiger van Cisco. Het Ostrea Lyceum waar ik werk is ook een Cisco Academy en ik heb meteen gekeken naar het nieuwe materiaal van Introduction to IoT en Introduction to Cybersecurity. Daar gaan we volgende week maar eens mee aan de slag met een paar klasjes. Rik Bleeker stuurde onderstaand bericht aan alle aanwezigen. Zijn presentatie vind je in de bijlage.

Beste VO-docenten & betrokkenen,
Veel dank dat ik jullie afgelopen week mocht informeren over ons Networking Academy programma.
Zoals beloofd treffen jullie in de bijlage de sheets aan. Meer informatie is te vinden op www.netacad.com.
De Network Academy omvat een online & klassikaal leerprogramma om, vanuit MVO overwegingen, scholieren en studenten meer IT-vaardigheden bij te brengen.
Wij zijn reeds actief op het MBO en HBO (dit jaar 100.000ste deelnemer!) maar vinden het heel belangrijk om dit aanbod nu ook voor het VO mogelijk te maken. Ook voor het VO is hoogwaardig & laagdremplig cursus aanbod direct beschikbaar. Tijdens de presentatie noemde ik bijv. de introductietrainingen voor IOT of Cybersecurity maar, uitzonderingen bevestigen de regel , er was ook een VO-school present die zelfs een IT-Netwerk opleiding met succes aanbiedt.
Wij komen graag met u in gesprek om het cursusaanbod met u door te nemen en te kijken of we een pilot bij uw school kunnen doen of zelfs gewoon kunnen starten.
Kunt u mij laten weten of u hier interesse in heeft?
En voor vragen of opmerkingen kunt u vanzelfsprekend eveneens bij ons terecht.
Alvast fijn weekend!

Vriendelijke groet,
Rik Bleeker
ribleeke@cisco.com