Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Cursus Python van Marc Castenmiller

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 oktober 2017 om 11:43:02

Cursus Python van Marc Castenmiller Marc Castenmiller van K.S.E. Etten-Leur stuurde me een cursus programmeren in Python. Hij staat op de Toetsen pagina. Het is een zip van bijna 44 MB en ik herhaal nog maar eens: niet downloaden met Internet Explorer want dat resulteert in een beschadigde zip. Ik ben er nog niet achter waar dat door komt. Ik gebruik altijd de nieuwste versie van WinZip maar blijkbaar gaat dat niet samen met Internet Explorer.
Marc stuurde het volgende bericht:

Beste Frans,
Bij deze een door mij geschreven cursus programmeren in Python die al uitgebreid getest is in de klas. Docenten en ontwikkelaars kunnen het zelf aanpassen of onderdelen hiervan gebruiken. Ik hoop dat meer docenten mijn voorbeeld volgen en hun zelf geschreven lesmateriaal beschikbaar stellen.
Dit lespakket bevat behalve de lessen ook de laatste stabiele versie van de editor pyscripter portable. Helaas wordt deze editor niet verder door ontwikkeld. Onder Windows 10 draait hij echter nog wel. Je kunt hem ook vanaf stick draaien.
De eerst zes lessen zou iedere leerling moeten kunnen volgen. De tweede serie van zes lessen is aanzienlijk zwaarder en pittiger en met name les 9 en 10 zijn voor veel leerlingen erg moeilijk. Die zijn voor verbetering vatbaar.
Ik geef de leerlingen pas uitwerkingen vlak voor een toets. Voor die tijd moeten ze het zelf uit zien te vogelen. Vanwege de moeilijkheidsgraad wijk ik hier vanaf bij les 9 en 10. De lessen zijn gebaseerd op zelfstandig werken.

Groeten,
Marc Castenmiller