Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

NASC bijdrage voor Cisco Academy

Geplaatst door: Frans Peeters op 12 oktober 2017 om 16:07:46

NASC bijdrage voor Cisco Academy Op enkele bijeenkomsten waar Cisco presenteerde heb ik al geklaagd over de kosten die een Cisco Academy met zich meebrengt. De afgelopen tien jaar of zo heeft het Ostrea Lyceum steeds 605 euro betaald. Dat geld gaat niet naar Cisco maar naar de NASC, dus inderdaad kan Cisco daar waarschijnlijk niets aan doen.
Van de NASC heb ik nu gehoord dat de tarieven voor VOLGEND schooljaar voor alle deelnemende VO-scholen in de BeNelux 363 inlcusief BTW wordt. Er is dan dus geen onderscheid tussen startende en al jarenlang deelnemende scholen. Vanaf schooljaar 2018-2019 betalen alle deelnemende VO-scholen deze prijs.
Ik heb nog nooit enig voordeel gehad van mijn bijdrage aan de NASC en 363 euro lijkt niet veel maar als daar niets tegenover staat ...
Wat ik ook nog steeds niet begrijp is dat je volgens mij wel een Oracle Academy kunt worden zonder de NASC bijdrage, maar geen Cisco Academy zonder de NASC bijdrage. Maar misschien zit ik ernaast. Dan hoor ik dat graag. Wie legt het uit?

Reacties

Hans Blankendaal

Geplaatst op: 13 oktober 2017 om 15:39:44

Ik leg dat graag voor je uit. Cisco heeft de ondersteuning richting Academies wereldwijd uitbesteed aan Academy Support Centres. NASC is het support centre dat academies helpt in Nederland. Hiervoor leveren we allerlei diensten. Ondersteuning bij het gebruik van NetAcad. Trainingen Onboarding NetAcad. Train the trainertrajecten voor Cisco Instructors tegen gereduceerde tarieven. Tevens organiseren we evenementen om kennisuitwisseling te bevorderen, ook voor docenten onderling. Hier vind je een overzicht terug van alle trainingen die we kunnen verzorgen (https://www.nasc.nl/index.php/overzicht-trainingen) en in de agenda vind je de geplande trainingen terug (https://www.nasc.nl/index.php/agenda-trainingen). Het is ons doel dat leerlingen in het ICT-onderwijs goed voorbereid worden op hun professionele toekomst. Per opleider kan de focus verschillen, vandaar dat we diverse vendoren vertegenwoordigen. Daarnaast zetten we ons in voor uitbreiding van het ICT-opleidingsaanbod, het vertalen van lesmateriaal en het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende partijen. Zoals ik je via mail gemeld heb, maak ik graag eens een afspraak om te bezien wat we concreet voor Ostra Lyceum kunnen betekenen.