Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

NIOC 2018 in Leeuwarden

Geplaatst door: Frans Peeters op 17 oktober 2017 om 13:37:41

NIOC 2018 in Leeuwarden Geloof het of niet maar Leeuwarden is momenteel de culturele hoofdstad van Europa! En in die culturele hoofdstad vindt op dinsdag 6 en woensdag 7 maart 2018 het NIOC congres 2018 plaats. NIOC: Nederlands Informatica in het Onderwijs.
Lees mee op de website van de NIOC:
Het NIOC congres 2018 gaat over het beleven van ICT onderwijs. De ontwikkelingen gaan razendsnel. ICT is geen hulpmiddel meer of apparaat. ICT is volledig aan het integreren in ons dagelijks leven, ons handelen en denken. Vanuit het onderwijs vervullen we hierin een zeer belangrijke rol. We genereren kennis, delen dit en passen het toe. Dit doen we als professional, maar ook als mens. De ontwikkelingen zijn een experience die we continu beleven.
De voorbereiding voor het congres zijn in volle gang. Zeer interessante keynote speakers zijn al vastgelegd en we verwachten mooie bijdragen over ICT en het ICT onderwijs van collegas uit den lande. De stad en onze studenten zijn er klaar voor en laten zich graag van hun beste kant zien. Voldoende redenen om collegas uit te nodigen naar Leeuwarden te komen voor het NIOC congres 2018.
De NIOC lijkt mij een mooie gelegenheid voor de SLO om de werkgroepen te laten zien waar ze staan met het ontwikkelen van het nieuwe lesmateriaal voor het vak informatica in de tweede fase. Een mooie gelegenheid ook om met alle docenten informatica samen te komen om daar het verdere verloop van de ontwikkelingen te horen en er alvast mee kennis te maken.