Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

i&i Praktijkdag

Geplaatst door: Frans Peeters op 09 november 2017 om 22:21:34

i&i Praktijkdag Waar zijn de tijden gebleven toen we nog met honderden deelnemers in Lunteren op de hei zaten en zelfs overnachtten om een tweede dag van de I&i Conferentie mee te maken? Hoe anders was dat vandaag bij de conferentie? Ik heb het nog nooit zo mager meegemaakt eerlijk gezegd. Wat waren er weinig deelnemers zeg. Waar het aan ligt, is niet helemaal duidelijk. De inhoud van het programma ... Dat zou iets kunnen zijn, want als je niet erg genteresseerd was in de micro:bit had je vandaag niet veel te zoeken op de I&i. In totaal waren er uiteindelijk tien sessies en vijf daarvan gingen over de micro:bit.
De keynote van Johan de Groote van NXP was wel OK. Interessant verhaal met leuke dingetjes erin, hoewel hij het wel steeds over de PO raad had, alsof hij niet goed had doorgekregen wat het publiek nu eigenlijk was. Alle deelnemers een gratis micro:bit van NXP, niks mis mee. Maar gezien het kleine aantal sessies drukt zo'n bedrijf dan wel heel zwaar op het programma.
Rik Bleeker van Cisco mocht na de keynote ook nog tien minuutjes wat vertellen. Cisco is back in business lijkt het. Ze waren een poosje uit beeld in het voortgezet onderwijs maar ze willen zich graag weer gaan manifesteren op dat terrein. Er zijn wat nieuwe leuke cursussen toegevoegd en ik hoorde later op de dag dat de nieuwe IT Essentials er ook aankomt.
Bij de sessies ben ik eerst naar de Advanced sessie van de micro:bit gegaan maar erg advanced was die niet. Met de block editor hebben we samen een paar dingetjes in elkaar gezet. Ook daar had ik het idee dat de instructeur niet een goed beeld had met welk publiek hij nou van doen had. Het materiaal dat gebruikt werd, was van het niveau van groep 8 van het basisonderwijs, of misschien voor de brugklas. Met die lesbrieven zijn ze in een paar lesuurtjes klaar. Maar het moet gezegd: NXP is van goeie wil en ze zijn echt bereid iets te gaan doen in het onderwijs. Daar gaan we nog meer van horen.
Gelukkig viel er nog wat bij te praten met de mannen van Instruct en heb ik aan n deelnemer de prachtige CodeAvengers website kunnen laten zien waar ik met meer dan honderd leerlingen aan de slag ben gegaan. En volgend jaar ga ik waarschijnlijk gewoon weer naar de I&i hoor, want het bijpraten met een aantal mensen die je maar eens per jaar ziet, is eigenlijk al de moeite van een bezoek waard.
Het was even wennen met de nieuwe camera, maar ik heb wat foto's gemaakt.