Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Gratis Cursus Python van Pieter Spronck

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 november 2017 om 14:35:22

Gratis Cursus Python van Pieter Spronck Pieter van der Hoeven wees me op De Programmeursleerling / The Coder's Apprentice van Pieter Spronck. Het is een pdf waarmee je Python kunt leren ook al weet je nog helemaal niets van programmeren. Pieter is hoogleraar op de Universiteit van Tilburg en hij gebruikt de cursus voor non-informatica studenten. Je kunt alles gewoon downloaden vanaf zijn website: www.spronck.net.

Reacties

Klaas-Jan Wieringa

Geplaatst op: 20 mei 2019 om 22:37:34

Ik geef programmeren aan eerstejaars studenten van de opleiding Toegepaste wiskunde (hbo, Leeuwarden). Ik overweeg om volgend jaar over te stappen op Python en was hiervoor op zoek naar een goed Nederlandstalig boek, geschikt voor beginners in het programmeren. 'De programmeursleerling' van Pieter Spronck lijkt me geschikt.

Nu is mijn er vraag: zijn er docenten die ervaring hebben met het geven van onderwijs m.b.v. hiervan of mensen die zelf programmeren hebben geleerd hiermee? Ik zou het graag horen.
Klaas-Jan Wieringa

Frans Peeters

Geplaatst op: 10 november 2017 om 15:17:00

Reactie van Pieter toen ik hem informeerde over dit bericht:

Prima. Een van de doelen van het materiaal is om het programmeren toegankelijker te maken voor het voortgezet onderwijs. Dus als het gebruikt wordt ben ik daar blij mee.

Groeten,

Pieter.