Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Cisco modules

Geplaatst door: Frans Peeters op 22 december 2017 om 15:32:27

Cisco modules Op het Ostrea Lyceum kunnen leerlingen in de tweede fase kiezen voor bepaalde modules, bijvoorbeeld de module Presenteren, de module Communicatie, of de module boekhouden. We hebben ook de cursussen van Cisco als module in de aanbieding gedaan. Toen ik Cisco vroeg naar een reactie kreeg ik de volgende opmerkingen terug:
IT Essentials: PC Hardware and Software Voor HAVO en VWO lijkt het me prima om dit in het Engels te doen. Cursus is in 40 uur af te ronden.
Introduction to the Internet of Things Voor HAVO en VWO verwacht ik dat het in minder dan 40 uur is af te ronden. Mogelijk wat verdiepen met bijvoorbeeld Python of Linux.
IoT Fundamentals: Connecting Things Interessante cursus die ook wat groter is dan Introduction to IoT. Ook goed te combineren met Python of Linux.
Cybersecurity Essentials Goede cursus om mensen enthousiast te maken ook voor een carrire in ICT en of cyber security eventueel te combineren met Introduction to IoT voor 40 uur.
Linux Introductie cursus zou je 40 uur voor kunnen gebruiken maar misschien is het voor VO studenten handiger om bijvoorbeeld IoT met een beetje Linux te doen zodat ze ook meer weten over de toepassingen dan alleen het systeem.
Python Deze cursus is ontworpen voor het VO. Python is een zeer duidelijke en toegankelijke scripting taal. Ook deze cursus is mooi te combineren met introduction to IoT.
Overigens is IT Essentials (versie 6) beschikbaar in het Nederlands rond half februari en wordt er ook gewerkt aan een Nederlandse vertaling voor Introduction to cyber security en Introduction to Internet of Things.

Kalender

25-1-2018
Basiscursus programmeren in Python (voor vrouwen)

27-1-2018
Beginnerscursus programeren met Arduino

31-1-2018
Netwerkbijeenkomst Radboud Universiteit

1-2-2018
Programmeren in de klas met Python

5-2-2018
Workshop 3D printen

Bekijk de kalender

Poll


Login om te stemmen

Bekijk poll archief

Nieuwsbrief

Er zijn nog geen nieuwsbrieven.

Sponsors