Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Even terug in de tijd ...

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 januari 2018 om 13:06:17

Even terug in de tijd ... Vanaf deze plaats iedereen een fantastisch nieuw jaar gewenst! Op deze eerste dag van het nieuwe jaar ben ik een beetje teruggegaan in de tijd. Deze website is ontstaan tijdens mijn omscholing tot docent informatica volgens het CODI programma. Voor die opleiding verzamelde ik lesmateriaal en toetsen van mezelf en van mijn klasgenoten en plaatste die op het internet. Dat was nog in de vorige eeuw ... de jaren 1998 en 1999. Op 16 maart 2001 is officieel www.informaticavo.nl gestart met een heuse bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel in Breda.
Met de Wayback Machine kun je nog allerlei versies terughalen zoals je weet. Het oudste snapshot via de Wayback Machine is van 23 augustus 2000. Bovenaan het scherm zie je een datum die je vooruit en achteruit kunt laten bewegen.
Al vrij snel daarna kwam er een versie die heel lang heeft bestaan. Bekijk bijvoorbeeld de snapshot van 2 februari 2001 waar het logo al op stond dat ontworpen werd door Sjoerd Diepen, een leerling van me op het oude St. Willibordcollege. Het logo staat bij dit bericht. In die periode stuurden we de website ook in voor de ThinkQuest wedstrijd van Kennisnet. De jury beloonde ons met een abonnement op de Kijk voor een jaar, want volgens het juryrapport was de website wel een aardig idee, maar zou het geen lang leven beschoren zijn.
In 2004 kreeg ik ook www.informatica.nl in mijn bezit. Dat was even schrikken, ik wist niet goed wat ik er mee aan moest en uiteindelijk heb ik het domein verkocht aan de TU/e. Toen ze me vroegen wat ik er voor wilde hebben, heb ik geantwoord dat het domein minstens de prijs van een laserprinter op moest brengen.
Hoewel er de laatste jaren veel minder lesmateriaal en toetsen gedeeld worden, blijkt www.informaticavo.nl nog steeds in een behoefte te voldoen. De focus ligt momenteel veel meer op het nieuwe examenprogramma en allerlei omscholingen en nascholingen die er mogelijk zijn en vooral ook op allerlei relevant nieuws. Er is nog steeds een aantal bedrijven en een groot aantal scholen dat de website blijft ondersteunen en de bezoekersaantallen nemen enkel toe. Voorlopig is deze website dan ook een blijvertje!