Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Imagine Academy

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 januari 2018 om 15:08:27

Imagine Academy Vandaag heb ik na lange tijd weer maar eens ingelogd op de Imagine Academy, voorheen was dat de Microsoft IT Academy. Het materiaal is gratis toegankelijk voor docenten, medewerkers, leerlingen en studenten van instellingen met een Microsoft School- of Campusovereenkomst, dat zijn dus praktisch alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. Ik was op zoek naar materiaal over het boek Security Essentials en als je dan gaat zoeken val je bijna van verbazing van je stoel wat je allemaal tegenkomt. Het boek als PDF, PowerPoints, een toetsbank met een massa aan vragen, alle antwoorden van die toetsbank en van de vragen in het boek, lesplannen, enzovoorts. Het materiaal van security is inderdaad allemaal in het Engels, maar als je bijvoorbeeld zoekt naar materiaal in het Nederlands komt uiteraard het hele Office circus langs (Word, Excel, Access, PowerPoint, enzovoorts) maar ook materiaal om games te leren maken! Ook daar hetzelfde uitgebreide materiaal en nu dus ook nog eens allemaal in het Nederlands met als doelgroep 12+, dus te gebruiken vanaf de brugklas.
Als je bij het materiaal wil, heb je een membership ID en een Program Key nodig. Die krijgt de contactpersoon van SLBdiensten normaal gesproken. Dan moet het account eenmalig geactiveerd worden en daarna kunnen alle docenten er gebruik van maken. Als je er niet uitkomt, dan stuur je even ene mailtje naar servicedesk@slbdiensten.nl.
Voor mensen die in het toetsgedeelte van deze website kunnen, heb ik een paar teasers neergezet bij het kopje Imagine Academy.