Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Vrijwilliger gevraagd voor project op Zanzibar

Geplaatst door: Frans Peeters op 15 mei 2018 om 10:38:42
kawa download bestand

Vrijwilliger gevraagd voor project op Zanzibar Twee jaar geleden deed Arie de Zeeuw al een oproep voor eventuele hulp van vrijwilligers voor IT-zaken bij Kawa Training Center op Zanzibar: www.kawatrainingcenter.com. Destijds is het niet gelukt iemand te vinden. Ik heb nog geprobeerd er met een leerling naar toe te gaan maar dat lukte niet. Arie stuurde me opnieuw een oproep en we proberen het nog een keer! Dit is wat Arie stuurde:

Kawa is een school, die (veelal kansarme) leerlingen opleidt tot toeristisch gids. In het toerisme is, als je ervoor geschoold bent, werk te vinden. De school is van oorsprong een Nederlandse NGO. De docenten zijn Zanzibari, die soms hulp krijgen van vrijwilligers voor specifieke klussen.
Er is grote behoefte aan een vrijwilliger die kan helpen bij ICT. Om de server op orde te krijgen met gratis software. Iemand die kan helpen om een database voor de administratie te maken. Die computerideen heeft die ons onderwijs verrijken. Iemand die het leuk vindt om met leerlingen uit een andere cultuur om te gaan. Maar ook iemand die zo creatief is dat zijn of haar meegebrachte kennis ook na het vertrek werkt. Iemand die het niet erg vind dat-ie er geen cent voor krijgt, enkel bonuspunten voor de hemel.
Kortom: we zoeken iemand met (onderwijs)kennis van IT. Die avontuur zoekt en de pest heeft aan geraniums. Tussen de oude CODI-lichtingen loopt er vast nog wel zo iemand rond.

Lees meer in de bijlage. Daar staan ook de contactgegevens.