Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Kick Further bijeenkomst

Geplaatst door: Frans Peeters op 11 juni 2018 om 20:48:11
advies-examenprogramma-informatica-havo-vwo download bestand

Kick Further bijeenkomst

Vandaag was er de zogenaamde Kick Further bijeenkomst bij Oracle in Utrecht. De themateams die zich bezig houden met materiaalontwikkeling rondom de keuzethema's in het nieuwe examenprogramma informatica havo/vwo hebben laten zien waar zij op dit moment staan. Eerst mochten ze om de beurt een pitch houden waarna de aanwezigen twee sessies mochten kiezen die ze wilden bezoeken. De kartrekkers zijn de volgende personen:

  • Eelco Dijkstra - Netwerken (L)
  • Martin Bruggink - Physical Computing (M)
  • Nataa Grgurina - Computational Science (R)
  • Ingrid Breymann - User Experience (P)
  • Kees Huizing -Programmeerparadigma's (J)
  • Gaming - Paul Bergervoet (nieuw!)

Gaming is inderdaad nieuw op de lijst. Paul Bergervoet gaat materiaal maken voor het maken van een 3D game met Unity. De meeste werkgroepen hebben al tastbaar materiaal dat zo getest kan worden in de klas. Er werd nadrukkelijk een oproep gedaan om je te melden als je belangstelling hebt om het nieuwe materiaal te testen. Er staat ook al kant en klaarmateriaal online voor bepaalde thema's. Ik ga proberen op een rijtje te krijgen wat er nu concreet is zodat we daar allemaal kennis mee kunnen maken.

De middag werd afgesloten door een leuke presentatie van Felienne Hermans. Zij werkt op de TU Delft en heeft een hele frisse kijk op het programmeeronderwijs. Ik zal vragen of ik haar presentatie mag hebben.

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 12 juni 2018 om 15:45:21

Flienne heeft de link van haar presentatie gestuurd. Hij staat op SlideShare.