Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Coderdojo

Geplaatst door: Frans Peeters op 10 oktober 2018 om 19:53:59
coderdojo_html_css download bestand

Coderdojo Via mijn nieuwe collega kwam ik in aanraking met het Coderdojo materiaal. CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo's.
Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht n regel: "Boven Alles: Wees Cool!", pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool. Om aan een Dojo mee te doen kun je er een bij jou in de buurt zoeken of zelf een opstarten.
Bovenstaande tekst komt van hun website. Ik heb daar wat rondgeklikt en ik raakte steeds enthousiaster moet ik zeggen. In vwo 4 ben ik bezig met HTML5 en bij Coderdojo staat bijvoorbeeld een perfect documentje om leerlingen een goede richting in te duwen met het maken van html met een extern css bestand. Het is allemaal open source en er staat heel veel interessants! De pdf van de html met css heb ik even bij dit bericht geplaatst. Kijk er maar eens naar!