Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Onderzoek naar het gebruik van contexten

Geplaatst door: Frans Peeters op 28 oktober 2018 om 15:49:13

Jacqueline Nijenhuis-Voogt schreef mij het volgende:

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat ik jullie mocht interviewen voor mijn onderzoek naar het onderwijs van algoritmen en algoritmisch denken en de vraag hoe het gebruik van contexten kan bijdragen aan dit onderwijs. Na de interviews merkte ik dat de resultaten verwerkt kunnen worden in 2 artikelen: n over het onderwijzen van algoritmen en n over het gebruik van contexten. Over het laatste onderwerp is vorige week mijn work in progress paper gepubliceerd, in de bundel die uitkwam bij de WiPSCE conferentie. Ik mocht mijn onderzoek daar ook presenteren. De resultaten gaan nog verder geanalyseerd worden en dat moet een full paper opleveren.

Maar hierbij alvast het eerste resultaat van de interviews. Je naam staat uiteraard niet genoemd, maar je wordt, ook in het artikel, van harte bedankt voor je medewerking!

Verder misschien aardig om te melden dat ik met Erik Barendsen op de i&i-conferentie een workshop over dit onderwerp zal geven: BYOC Bring our own context (https://ieni.org/projecten/ieni-conferentie-2018/ ).

Wellicht zie ik jullie dan weer, welkom bij onze workshop!

Met vriendelijke groeten,
Jacqueline

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 09 november 2018 om 20:12:20

De publicatie staat hier.