Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

DigiVita Creative Code Event Rotterdam

Geplaatst door: Frans Peeters op 14 januari 2019 om 17:38:04

DigiVita Creative Code Event Rotterdam Graag brengen wij het DigiVita Code Event onder de aandacht van u en uw leerlingen. Een initiatief van VHTO in samenwerking met Hogeschool Rotterdam.

Meisjes leren meisjes programmeren tijdens het DigiVita Code Event op zaterdag 16 februari in Rotterdam. In diverse programmeerworkshops leren meisjes van 8 tot 13 jaar hoe ze bijvoorbeeld zelf een app, game of website kunnen maken onder begeleiding van vrouwelijke ICT-studentes en young professionals.

Wilt u bijgaande flyer op school verspreiden door deze bijvoorbeeld op een aankondigingenbord op te hangen, of mee te geven aan ouders en/of leerlingen? Alvast hartelijk bedankt voor de moeite!

Programma DigiVita Code Event
Tijdens het DigiVita Code Event leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken. Zo wordt gebruik gemaakt van Scratch, Python en HTML/CSS. Tijdens deze dag krijgen meisjes een beeld van de diverse mogelijkheden binnen de ICT-sector en waarom het belangrijk is dat ook juist meisjes voor ICT kiezen.

Datum
Zaterdag 16 februari 2019 van 10.00-14.30 uur.
Locatie
Hogeschool Rotterdam
Wijnhaven 107
3011 WN Rotterdam

Aanmelden
Meedoen? Meisjes kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.digivita.nl of via de flyer hieronder.
Deelname is gratis.