Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Cisco NetAcad Days

Geplaatst door: Frans Peeters op 26 januari 2019 om 16:45:17

Cisco NetAcad Days De afgelopen twee dagen was ik op de NetAcad Days bij Cisco in Amsterdam. Donderdag waren er verschillende interessante presentaties. Met name de presentaties van Hendrik Blokhuis (Director Country DigitizAtion Acceleration Netherlands) en Rene Pluis (Lead Country Cyber Security) vielen in zeer goede aarde. De laatstgenoemde zou een interessante keynote zijn voor bijvoorbeeld een i&i.
Vrijdag waren er workshops over nieuwe cursussen binnen de Cisco Acadmy. We hebben kennis gemaakt met enkele nieuwe cursussen, zoals IoT Fundamentals: Connecting Things. Dat is een cursus waarin de Raspberry Pie en de Arduino een grote rol spelen. Een andere cursus die aan bod kwam was  IoT Fundamentals: IoT Security. Toen ik door het cursusaanbod van Cisco bladerde zag ik trouwens dat er ook via een partner een cursus is om Python te leren: PCAP - Programming Essentials in Python. Daar ga ik zeker ook eens naar kijken. Nog even ter herinnering: tegenwoordig is de Cisco Academy volstrekt gratis voor alle scholen in het voortgezet onderwijs.
Ik was op mijn school net bezig met Cisco toen we een studiereis maakten naar New York met het KPC. Daar hebben we een aantal scholen bezocht en ik zag daar hoe die leerlingen fantastisch bezig waren met het materiaal van Cisco. Dat was in 2001 toen de Twin Towers er nog gewoon waren. Van die reis hield ik een verslag bij op het internet en dat is nog steeds te lezen via deze link. Met foto's die ik maakte met mijn Agfa digitale camera! Je kunt daar lezen dat we ook bedrijven bezochten en n van die bedrijven was Apple. Apple zat in die tijd in zwaar weer maar ze beweerden bij hoog en laag dat ze helemaal terug zouden komen in de markt. Daar werd toen nog smadelijk om gelachen. In de zaal waren we zaten ging een apparaat rond met een draadloze verbinding. Dat was in die tijd ronduit spectaculair! Het is te lezen bij het verslag van woensdag.
De reden waarom ik even terug in de tijd ging, was omdat op het eind van de eerste dag negen docenten in het zonnetje gezet werden aangezien ze al 15 jaar of meer gebruik maakten van Cisco lesmateriaal. En ik was daar dus ook bij. We kregen een zogenaamde Oeuvre Award. Leuk voor in de klas!
Op de eerste dag heb ik foto's gemaakt.

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 01 februari 2019 om 19:08:03

Nu met link naar presentaties en dergelijke. En ik blijk dus een van de negen winnaars te zijn van een NetAcad Lifetime Achievement Award.