Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

UvA zoekt een vakdidacticus informatica

Geplaatst door: Frans Peeters op 30 januari 2019 om 16:03:27

UvA zoekt een vakdidacticus informatica

Ben jij een eerstegraads docent informatica die een nieuwe uitdaging zoekt? Wil jij bijdragen aan het opleiden van meer leraren informatica voor het voortgezet onderwijs? Wil je meewerken aan het ontwikkelen van goed vakdidactiek onderwijs op de Universiteit van Amsterdam (UvA)?

Wij zoeken per 15 februari 2019 (of zo snel mogelijk daarna) een vakdidacticus Informatica voor de eerstegraads lerarenopleiding.

De Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) is onderdeel van Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW). De ILO biedt onder andere de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs aan, waarmee studenten hun eerstegraads lesbevoegdheid kunnen behalen. Daarnaast kunnen studenten tijdens hun bachelor de minor Educatie volgen, waarmee ze een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid halen.

In het Ecobta team, waar het schoolvak Informatica in valt bij de ILO, wordt veel samengewerkt en uitgewisseld. Er is een goede collegiale sfeer, met veel energie om samen goede leraren op te leiden.

Het schoolvak informatica is voor de ILO een nieuw vak, en in de eerste maanden zal het werk vooral bestaan uit ontwikkelen en opzetten van het vakdidactiekprogramma, deels in overleg met de collegas van andere lerarenopleidingen en collega docenten in de scholen. Vanaf september 2019 zullen de eerste studenten starten.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt, samen met collegas, een aantrekkelijk en uitdagend vakdidactiek programma Informatica.

Vanaf september 2019:

 • je voert colleges vakdidactiek Informatica uit;
 • je begeleidt leraren-in-opleiding bij het doen van (vak)didactisch onderzoek;
 • je bent lid van een opleidingsteam en fungeert als mentor van de leraren-in-opleiding (lios);
 • je verzorgt lesbezoeken aan leraren-in-opleiding;
 • je evalueert het vakdidactiek programma Informatica bij de uitvoering en voert verbeteringen door.

De vakdidacticus krijgt een senior-collega als coach.

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

 • een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, liefst op het gebied van Informatica;
 • ruime leservaring in het voortgezet onderwijs in onder- en bovenbouw in het schoolvak Informatica;
 • uitstekende kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van vakdidactiek Informatica;
 • bij voorkeuring ervaring in het begeleiden en opleiden van leraren (in opleiding) in het voortgezet onderwijs;
 • ervaring in lesgeven in een lerarenopleiding strekt tot aanbeveling;
 • affiniteit en ervaring met onderzoek;
 • gedegen kennis van het voortgezet onderwijs;
 • interesse in vakoverstijgende didactiek.

Je bent:

 • een gedreven docent/vakdidacticus Informatica met interesse in vernieuwingen in het voortgezet onderwijs;
 • een team player die graag initiatieven neemt;
 • iemand die goed kan inspelen op de behoeften van de verschillende groepen ILO-studenten;
 • zelfstandig en resultaatgericht;
 • iemand met uitstekende sociale vaardigheden.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.  Meer weten over werken bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen? Kijk op onze website.

Inlichtingen

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Aanstelling

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 11,4 uur per week tot 31 juli 2019. Indien er voldoende studenten starten in het collegejaar 2019/2020 is het de intentie om, bij gebleken geschiktheid, deze aanstelling te verlengen tot 31 juli 2020. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte is de intentie om het dienstverband daarna om te zetten naar een vast dienstverband.Het salaris bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur), afhankelijk van relevante werkervaring, minimaal 2.709 tot maximaal 4.978 bruto per maand. Het UFO-functieprofiel is docent 4 (schaal 10) tot docent 3 (schaal 11) conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel? Dan zien we natuurlijk jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt via deze link online solliciteren.

De sluitingsdatum is 6 februari 2019. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 12 februari 2019. #LI-DNP

Wij stellen acquisitie niet op prijs