Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Computer Science van Pictio is er!

Geplaatst door: Frans Peeters op 21 maart 2019 om 15:00:32

Computer Science van Pictio is er!

Vorige week kreeg ik een boekje toegestuurd van uitgeverij Brinkman: Computer Science. Pas vandaag kwam ik er toe er eens goed naar te kijken en wat denk je? Het is nu gewoon een feit: Pictio is volledig op de markt gezet, met een papieren boek en een stevige website daar achter. Het is een mooi product geworden onder leiding van hoofdredacteur Armand Lejeune. Armand is tegenwoordig ICT-docent op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Bij Pictio spreken ze overigens over het vak ICT en niet over informatica. In het begin van het boek leggen ze uit waarom ze voor ICT hebben gekozen, maar we hebben het in principe over het schoolvak informatica wat mij betreft.
Van het boek zouden volgens de makers de eerste twee modules in de onderbouw gegeven kunnen worden. Volgens mij kun je die ook gewoon gebruiken vanaf de vierde als ik kijk naar de inhoud en de onderwerpen. Bij elk onderdeel hoort een inleidende PowerPoint of een video, waarna de leerlingen zelfstandig verder kunnen werken. Vragen en toetsen kunnen gewoon op papier worden gemaakt,  maar ook online zodat ze automatisch worden nagekeken.
Ze werken uiteraard ook met keuzethema's volgens het nieuwe examen en er zijn lesbrieven in PDF en online. Elke les wordt afgesloten met een lesopdracht en na de laatste les volgt een eindopdracht.
Bekijk het overzicht maar eens op hun . Maar vraag ook een gratis beoordelingsexemplaar aanvragen zodat je een goed beeld kunt vormen van deze methode en zelf kunt oordelen. Het is in ieder geval heel anders dan wat we tot op heden hebben gezien in informatica land.

http://www.pictio.nl/leerlingen/informatica
info@brinkman-uitgeverij.nl