Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Instruct Inspiratiedag 2019

Geplaatst door: Frans Peeters op 18 april 2019 om 12:03:40

Instruct Inspiratiedag 2019

Gisteren hadden de docenten informatica weer de leukste dag van het jaar want het was de Instruct Inspiratiedag. Deze keer was het een dag voor zowel digitale geletterdheid en informatica in de bovenbouw. En natuurlijk was er ook de prijsuitreiking van de 3i Award, de wedstrijd voor het beste pws gemaakt voor het vak informatica.

De keynote van de dag was door Jurjen Lengkeek. Hij is mede oprichter van RDM next en oprichter van de Internet of Things Academy maar waarschijnlijk heeft nog wel een paar meer petten op als ik hem zo eens google.

Het was in ieder geval een zeer interessante keynote en ook de workshop die hij later op de dag gaf was erg leuk. Daar ging het vooral over de robot Marvin en het Lora netwerk. De naam Marvin is grappig gekozen, dat kun je nalezen op Wikipedia. Ik denk dat we binnenkort nog meer gaan horen over Marvin.

Er waren twee rondes met workshops voor zowel digitale geletterdheid en informatica. Er was een goede opkomst voor de dag, dus ook de workshops zaten lekker gevuld. In de pauzes konden we genieten van de genomineerden voor de 3i Award en het is een waar genot om te zien wat deze jongelui al kunnen zeg. Er was op de havo bijvoorbeeld een inzending van een jongen die een schaakengine had gemaakt. Die had meteen mijn stem, dat snap je. En op de havo kwam een andere denksport aan de orde: een damcomputer! Maar stuk voor stuk waren de werkstukken van een zeer hoog niveau. Chapeau voor die leerlingen, maar ook voor de docenten van die leerlingen!

Meer informatie over de inspiratiedag is te vinden bij Instruct zelf op www.instruct.nl/inspiratiedag/. Zoals gebruikelijk werd de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Foto's van de Inspiratiedag 2019 staan op mijn Flickr account.

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 10 mei 2019 om 11:54:01

Bekijk ook het filmpje dat is gemaakt.