Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Bijeenkomst Instruct: Docent informatica worden?

Geplaatst door: Frans Peeters op 22 mei 2019 om 11:51:20

Bijeenkomst Instruct: Docent informatica  worden? "Keuzevak informatica zucht onder lerarentekort Steeds meer scholen schrappen het keuzevak informatica uit het aanbod, vaak door gebrek aan docenten."

Informatica verdient een blijvende plek in het voortgezet onderwijs. Is het aanbieden van het vak informatica of de continuteit hiervan een aandachtspunt bij jullie op school? Misschien zijn er wel docenten die het interessant zouden vinden om het vak informatica te gaan geven, naast het vak waar ze nu voor bevoegd zijn.

Het halen van een eerstegraadsbevoegdheid informatica blijkt in de praktijk voor lesgevende docenten een lastig of onmogelijk traject. Instruct denkt dat het goed mogelijk is om informatica te geven zonder eerst die bevoegdheid te halen en we willen daarbij helpen.

Ze komen graag in contact met docenten die deze mogelijkheid overwegen. Daarom organiseren ze op donderdag 20 juni 2019 tussen 16:00 en 19:30 uur een informatiebijeenkomst "Docent informatica worden?", in Bodegraven. Teamleiders zijn ook hartelijk welkom.

Lees hier verder. Of meld je hier meteen aan.