Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Raspberry Pi competitie van PA Consulting

Geplaatst door: Frans Peeters op 26 juni 2019 om 13:44:31
PA__Raspberry_Pi_2019 2020 download bestand

Raspberry Pi competitie van PA Consulting Peter Tolen wees me al eens eerder op een Raspberry Pi competitie en gisteren ontving ik zelf een berichtje van PA Consulting Nederland dat samen met House of Digital deze competitie in Nederland organiseert.
In het schooljaar 2019-2020 kan elke school voor voortgezet onderwijs inschrijven en de uitdaging aangaan om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken uit de samenleving.
In Engeland is deze wedstrijd blijkbaar al jaren zeer succesvol met honderden deelnemende teams.
Ernst Brand van PA Consulting stuurde me een persbericht dat je in de bijlage vindt. PA werkt op het grensvlak van consulting, innovatie en technologie. Volgens Ernst geloven ze in de kracht van vindingrijkheid om een positieve menselijke toekomst op te bouwen in een door technologie aangedreven wereld. En ze vinden het heel belangrijk dat jonge mensen, leerlingen, in contact komen met technologie en ervaren hoe leuk het kan zijn om daarmee te werken. Om die ontwikkeling op gang te brengen organiseren ze de Raspberry Pi competitie.
Ik denk dat ik hier zelf aan mee ga doen met mijn school ... Opgeven kan hier.