Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nascholing rondom nieuwe thema's in Groningen

Geplaatst door: Natasa Grgurina op 26 augustus 2019 om 11:23:46

Nascholing rondom nieuwe thema's in Groningen

Met het begin van het nieuwe schooljaar wordt ook het nieuwe examenprogramma informatica ingevoerd. Vanuit de lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen ondersteunen we deze invoering met een reeks bijeenkomsten rondom de nieuwe thema's in deze examenprogramma door het aanbieden van een PLG.

Kortom, als je docent informatica op dit moment behoefte aan bijscholing hebt rondom de nieuwe themas in het vernieuwde examenprogramma, dan is deze PLG iets voor jou!

Vaak ben je als docent informatica een eenpersoons sectie op je school. Daarom is het zinvol en nuttig om vakcollegas van andere scholen te ontmoeten om ervaringen, tips, lesmateriaal, toetsen, PTAs en andere vakspecifieke zaken uit te wisselen.

Deze PLG is erop gericht om te voorzien in deze behoeften. Elke bijeenkomst staat in het teken van n van de nieuwe themas. Daarnaast nemen we ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan voor vakgroepoverleg.

Programma

Er zijn vier vakspecifieke bijeenkomsten. Elke keer nodigen we de auteurs van het nieuwe lesmateriaal uit om het desbetreffende thema en bijbehorende lesmateriaal te komen toelichten en een korte scholingssessie te verzorgen.

11 oktober 2019: Objectgeorinteerd programmeren en games in javascript

6 december 2019: Physical computing 

24 januari 2020: User experience 

6 maart 2020: Netwerken en Internet of things (onder voorbehoud)

Tijd en plaats

Op vrijdagmiddagen van 13:30 16.30 uur in de Linnaeusborg, Rijksuniversiteit Groningen.

Verder details

Zie voor verdere details hier, of stuur mij een mailtje.

Aanmelding

Aanmelding tot en met uiterlijk 30 augustus 2019 via deze link.