Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

www.codingcourses.nl

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 september 2019 om 12:02:55

www.codingcourses.nl

Dirk Hoekstra en Terry van Walen zijn oud-leerlingen van Willem Schnitfink van het A. Roland Holst Lyceum. Dirk heeft AI gestudeerd en Terry software engineering. Samen hebben ze www.codingcourses.nl gemaakt. Dat is een platform waar zij leerlingen in het voortgezet onderwijs willen leren programmeren.

Je kunt een van hun modules gebruiken als lesmateriaal, of je kunt als docent een compleet nieuwe module opzetten. Als je een van hun modules wilt kopiren en de delen aanpassen die je niet bevallen dan is dat namelijk ook mogelijk. Ook hebben ze kant-en-klare minimodules die je als bouwblokken voor het vak informatica kunt gebruiken.

Op het Roland Holst wordt dit materiaal al gebruikt. Als je genteresseerd bent in het materiaal kun je contact opnemen via mail@codingcourses.nl. Het zijn twee jonge startende ondernemers op het terrein van informatica in het onderwijs in ons eigen land en ik vind dat ze een kans verdienen.

We hebben op advies van Terry met elkaar gesproken via join.me. Dat is een prima gratis tool om met een groepje te overleggen. Het werkt ongeveer net als Skype.