Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Stuur je computerprogramma naar de ruimte

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 september 2019 om 16:06:46

Stuur je computerprogramma naar de ruimte

Met de Astro Pi challenge krijgen leerlingen de unieke kans om een computer in het Internationale Ruimtestation te programmeren. De Astro Pi is een Raspberry Pi met sensoren en een camera aan boord van het ISS. Kinderen leren een paar eenvoudige programmeerregels voor de Astro Pi. Daara bedenken en schrijven ze zelf een programma en uploaden dat naar de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Er zijn twee missies. Bij Mission Zero schijven de leerlingen een programma waarbij de Astro Pi de temperatuur uitleest en weergeeft op het scherm. Mission Zero loopt van 12 september 2019 tot 20 maart 2020. Bij Mission Space Lab bedenken de leerlingen zelf een onderzoek dat met de sensoren of de camera van de Astro Pi uitgevoerd kan worden. Van 12 september tot 25 oktober 2019 kunnen de leerlingen een voorstel schrijven. Het programma sturen ze dan in februari 2020 richting het ISS.

Ga naar www.esero.nl/astropi voor meer informatie.

Bekijk ook het filmpje op YouTube.

Dit bericht wordt op verzoek van de organisatie nog een keer herhaald op deze website. Er is een aanpassing voor wat betreft de aanvangsdatum ten opzichte van het vorige bericht.