Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

De Beverwedstrijd van 2019 komt eraan!

Geplaatst door: Frans Peeters op 07 september 2019 om 11:05:56

De Beverwedstrijd van 2019 komt eraan! Het is weer de tijd van de Beverwedstrijd. Voor wie het nu nog niet weet: De Beverwedstrijd is een gratis informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5, 6, 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica.
Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben! Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn z gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen. De vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt ... De Beverwedstrijd is onderdeel van de Informatica Olympiade.
Voor de scholen die al deelnemen is dit allemaal geen nieuws. Scholen die nog niet deelnemen moeten echt eens kijken op www.beverwedstrijd.nl.
De Beverwedstrijd wordt afgenomen in de week van woensdag 6 t/m vrijdag 15 november 2019. Je kunt ook alvast oefenopgaven laten maken. Mocht je meer informatie willen, dan kun je contact opnemen met Victor Schmidt van de SLO, telefoon 053 484 0 363.