Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nieuwe cursussen bij het Vaksteunpunt Informatica van Betapartners

Geplaatst door: Frans Peeters op 25 september 2019 om 17:09:43

Nieuwe cursussen bij het Vaksteunpunt Informatica van Betapartners Eelco Dijkstra stuurde informatie rond over het Vaksteunpunt Informatica van Btapartners. De vakbijeenkomsten voor Informatica en Digitale geletterdheid hebben met ingang van 2019/20 een nieuwe formule: elke maand is er een bijeenkomst voor alle VO-docenten Informatica en Digitale geletterdheid, voor beginners en gevorderden, voor bovenbouw en onderbouw.
Elke bijeenkomst heeft een thema. Soms is dit thema meer gericht op Informatica, een andere keer meer op Digitale Geletterdheid - in de meeste gevallen is dit voor beide relevant. Na een inleiding op dit thema kunnen de deelnemers hiermee zelf of in groepsverband aan de slag, om hun kennis te verdiepen en vaardigheden aan te scherpen.
Daarnaast, als alternatief voor deze thema-verdieping, kunnen docenten aan de slag met n van de beschikbare zelfstudie-cursussen. Hiervoor is lesmateriaal en hardware beschikbaar; deskundige hulp voor lastige vragen is in de buurt.
Op dit moment is er materiaal beschikbaar voor Physical Computing (Arduino, micro:bit), en voor Internet-of-Things. De selectie in materiaal wordt in de loop van het jaar verder uitgebreid.

Ook is er in de bijeenkomsten aandacht voor actualiteit en voor netwerken met collega-docenten.
Ik zag al twee mooie cursussen in het programma staan, namelijk die met de micro:bit en eentje met Jupyter Notebook. Ze zijn opgenomen in de kalender.

Kalender

17-9-2020
The Quantum Quest - 1

24-9-2020
The Quantum Quest - 2

26-10-2020
NIOC 2020

21-4-2021
Instruct Inspiratiedag

Bekijk de kalender

Poll

Login om te stemmen

Bekijk poll archief

Nieuwsbrief

Er zijn nog geen nieuwsbrieven.

Sponsors