Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

The Internet of Things Academy

Geplaatst door: Frans Peeters op 25 september 2019 om 18:48:48
IoT_Academy_Onderwijs_en_Partnerprogramma_2019-v2. download bestand

The Internet of Things Academy

Een aantal maanden geleden waren we met een groep van i&i leden te gast bij Vodafone Ziggo. Daar werd gesproken over die mooie IoT Starter Kit en er werden enkele prachtige voorbeelden getoond van de mogelijkheden hiermee. Even heb ik contact gehad met Vodafone om eventueel zo'n kit aan te schaffen zodat een leerling van me hier iets mee zou kunnen doen voor zijn profielwerkstuk. Ik vroeg me af wat de kosten zouden gaan zijn na een half jaar data gebruik. Dat konden ze me niet vertellen en daarna heb ik niets meer van Vodafone gehoord. Wie zou trouwens die kit gewonnen hebben bij i&i met die prijsvraag?
Om mijn leerling niet teleur te stellen heb ik toen via een contactformulier informatie opgevraagd over de mogelijkheden bij KPN. Binnen n dag kreeg ik een telefoontje. Niet van KPN maar van iemand van de Internet of Things Academy. Maar wacht eens even: dat herkende ik, want hadden we daar geen prachtige presentatie van gehad bij de Instruct Inspiratiedag? Inderdaad!
Fabian van Prooijen nodigde me uit een keertje langs te komen en vorige week vrijdag was ik te gast op hun bedrijf dat gevestigd is in de Innovation Dock in Rotterdam. In die voormalige hal van de RDM zijn allerlei startups bezig met hele innovatieve dingen. Ik kreeg een korte rondleiding van Fabian en je kijkt je ogen uit. Dit zou een hele leuke plaats zijn voor een excursie of een gebruikersdag.
Na de rondleiding kwam er een presentatie over de Marvin. Mensen die op de Instruct Inspiratiedag zijn geweest, hebben hem al kunnen bewonderen. Er is nog steeds een versie te koop bij Conrad maar binnenkort komt de IoT Academy met een eigen setje dat speciaal gemaakt wordt voor het onderwijs. Informatica-ACTIEF is n van de partners in dit project zo blijkt uit bijgaande PowerPoint. Pieter Vorstenbosch is de contactpersoon hiervoor.
De Marvin is een soort Arduino en werkt met het Lora netwerk van KPN. Je kunt er allerlei sensoren op aansluiten. De gegevens worden dan verstuurd naar het internet en via een website kun je die gegevens uitlezen. Er is ook al online lesmateriaal. Je kunt de Marvin ook koppelen aan je telefoon met de Olisto App.
Ik heb meteen een Marvin setje besteld bij Conrad, en als het bevalt dan kopen we misschien een klassensetje, want hier kun je wel erg interessante en leuke dingen mee doen!

Kalender

17-9-2020
The Quantum Quest - 1

24-9-2020
The Quantum Quest - 2

26-10-2020
NIOC 2020

21-4-2021
Instruct Inspiratiedag

Bekijk de kalender

Poll

Login om te stemmen

Bekijk poll archief

Nieuwsbrief

Er zijn nog geen nieuwsbrieven.

Sponsors