Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Cursus SQL versie 3

Geplaatst door: Frans Peeters op 06 november 2019 om 15:45:38

"Makkelijk, goed te begrijpen, maar erg veel werk. Veel geleerd, ik gebruik SQL nu zonder problemen."
"Leuk onderwerp, maar aan einde moeilijk. Superveel geleerd."
"Leuk onderwerp, maar werd tegen het einde wel wat langdradig. Veel geleerd, want ik weet nu meer dan mijn vader die iedere dag met SQL werkt."

Zomaar een greep uit de reacties van leerlingen van Kevin van As van het Ashram College over sql.informaticavo.nl. Ook volgens Kevin zit het materiaal goed in elkaar. De leerlingen vonden het duidelijk maar nadat ze "the hang of it" begonnen te krijgen, vonden de meeste leerlingen de query's leuke puzzels om op te lossen.

Ook in mijn 5 vwo vond ik de cursus weer erg goed gaan. Er werd door de meesten echt hard gewerkt en de resultaten van de toets waren mooi.

Kevin had trouwens wel wat uitstekende inhoudelijke feedback op een aantal kleine dingetjes. Ik heb ze verwerkt op de website van de cursus en een compleet nieuwe zip neergezet op de Toetsen pagina. Kevin stuurde me ook een nuttig document met leerdoelen. Ook dat zit in de zip inmiddels.

Mijn collega Jan van de havo heeft de cursus ook gedaan en hij heeft een aangepaste versie gestuurd. Die heb ik ook geplaatst inclusief de uitwerkingen.

Morgen op de i&i zal ik nog een nadere toelichting geven op de cursus en al het materiaal dat er bij hoort.