Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nieuwsbrief Instruct

Geplaatst door: Frans Peeters op 22 januari 2020 om 14:16:05

Nieuwsbrief Instruct

Ik haal even drie interessante dingen uit de nieuwsbrief van Instruct.

Workshop Beginnerscursus Python of C#

We bieden op woensdag 12 februari in Bodegraven een workshop aan voor docenten die nieuw zijn met de talen Python en C# en hier meer over willen leren. We bespreken onze opzet en de aanpak van de programmeermodules. Een groep gaat aan de slag met Python en de andere groep met C#. We beginnen bij iedere taal vanaf de basis. Aan het einde van deze middag ken je de basis van de voor jouw nieuwe programmeertaal en kun je hierin eenvoudige programmas ontwikkelen. Deelname aan deze nascholingsworkshop kost 35,-. Je krijgt een certificaat. Meld je hier aan voor deze workshop.

Promotiemateriaal informatica vo

Rond deze tijd van het jaar zul je misschien bezig zijn met de voorlichting voor de derdeklasleerlingen, of met open dagen. We hebben hiervoor posters en flyers beschikbaar. Deze zijn gratis aan te vragen, via dit formulier. Hopelijk kunnen wij je helpen om nog meer leerlingen enthousiast te maken voor ons mooie vak! Klik hier voor meer informatie over het aanbod en hier om direct te bestellen.

3i Award

En als leerlingen gekozen hebben voor informatica, dan kunnen ze vervolgens met hun profielwerkstuk in de prijzen vallen. Tijdens onze Inspiratiedag op 15 april wordt weer de 3i Award uitgereikt. Leerlingen hebben nog tot 7 maart om deel te nemen. Voor meer informatie kun je hen verwijzen we naar de website 3i-award.nl. Heb jij leerlingen die mee gaan doen? Het winnen van de 3i Award is een beloning voor de leerlingen, maar ook een opsteker voor de docent en de school.