Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

PhpStorm gratis voor in de klas

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 februari 2020 om 19:50:39

PhpStorm gratis voor in de klas

Een leerling van me wees me op PhpStorm, een editor voor PHP, HTML en JavaScript. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Notepad++. Het heeft on-the-fly code analyse, fouten worden voorkomen en je kunt er mee debuggen. Je kunt meer uitleg vinden op Wikipedia. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd om gratis licenties voor onze computerlokalen en voor mijn leerlingen thuis. En dat is gelukt! PhpStorm is te vinden op www.jetbrains.com/phpstorm

Stuur een e-mail naar classroom@jetbrains.com en ze zullen je dan vragen een formulier in te vullen. Je moet kunnen aantonen dat je op een onderwijslocatie werkt. Ik heb een fotokopie ingestuurd van mijn pas van school en dat was voldoende.

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 20 februari 2020 om 20:57:13

Ik heb 100 losse licentienummers gekregen die ik kan doorgeven aan leerlingen. Die floating server zag ik ook niet zitten.

Robert de Graaf

Geplaatst op: 13 februari 2020 om 20:47:59

Hallo Frans,

Hartelijk bedankt voor de tip. Ik heb direct een email met een verzoek om gratis licenties voor onze informatica lokalen gestuurd aan  classroom@jetbrains.com en heb daar inmiddels een reactie op gekregen. Alleen begrijp ik uit deze onderstaande reactie dat een 'floating licence server' moet worden opgezet (bij ons op school).

Werken jullie hier ook mee, of wordt ik toch naar een betaalde licentiestructuur gemanoeuvreerd?

Mvg, Robert de Graaf

Hello Robert,

Thanks for reaching out. Yes, we can provide free licenses for your classes.

If you'd like to install our software in on-site classrooms, you will need to set up a floating license server. In this case, the number of licenses that you need depends on the expected number of concurrent users. For example, you can have the software installed on 60 PCs in the labs, but if only 20 students will use the software simultaneously, then you will need 20 licenses.

If you plan to use the licenses in the computer labs, please let me know how many floating licenses you require for your setup.

Look forward to hearing back from you.

Kind regards,

Anna Popova
Community Support Team
JetBrains