Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

IPON

Geplaatst door: Frans Peeters op 05 februari 2020 om 20:53:15

IPON Vandaag toch maar even naar de IPON geweest. Daar moet je als docent toch zo nu en dan naar toe als je ICT serieus neemt. Even dacht ik: "Wat doe ik hier?" Ik vond dat er maar heel weinig informatica docenten waren, maar eigenlijk heb je daar als docent informatica ook niet zoveel te zoeken. Het is meer voor ICT-cordinatoren en beleidsmakers. In die laatste twee categorien val ik echter niet meer. Uiteindelijk werd het weer een soort van renie, mensen ontmoeten die je niet zo vaak ziet. Natuurlijk moest ik even langs de stands van Instruct en SLBdiensten, twee trouwe sponsors van InformaticaVO, om een foto te maken van de stands. Bij Prowise hoopte ik heel misschien Martin de Fockert te treffen, maar helaas was dat niet zo. Wel Linda Hummen gezien (niet gesproken) die in het begin van deze eeuw nog bij SMART werkte!
Sandra en Ronald van The Rent Company zie ik ook n keer per jaar tegenwoordig. Maar sjonge, wat hebben die het goed gedaan zeg! Ze hebben inmiddels 56 mensen in dienst, ze staan vooraan als leverancier van laptops in heel Nederland en inmiddels zitten ze ook al in Belgi en hebben ze met een stand gestaan op de BETT. Co-sponsor van de IPON dit jaar dus! Dan kun je je wel voorstellen dat de zaken goed gaan.
Bij The Rent Company trof ik Krijn Padmos van Expanding Visions. En al snel waren we het eens dat we binnenkort echt weer eens samen een kopje koffie moeten drinken. Met Krijn heb ik ooit samengewerkt aan het ZIEN project, een project om zoveel mogelijk scholen in Zeeland op glasvezel te krijgen. We peuterden n miljoen euro subsidie los in die tijd.
Louis Hilgers liep ik uiteraard ook tegen het lijf. Hoewel het lichaam sputtert (hij is inmiddels 72) zit hij nog vol energie. Hij gaf me nu weer een kwartetspel mee waar ik maar eens naar moest kijken en dat ga ik dan ook zeker doen. Ik heb plechtig beloofd dat ik dit jaar nog een keer naar Limburg kom om een potje golf te spelen op zijn priv midget golfbaan in zijn achtertuin. Daar hebben we de handen op geschud en het is zelfs vastgelegd op een foto met de telefoon van Louis. Mijn foto van Louis is helaas mislukt. Ik had net vandaag een Nikon Z7 opgehaald in Amsterdam waar ik twee maanden mee mag experimenteren. De autofocus stond niet in de stand die ik gewend was en het gevolg is een aantal onscherpe foto's.
Bij SOM even bijgekletst met Pieter van den Berg. Dit jaar gaat het echt gebeuren: Pieter gaat met pensioen. Carola van Ballegooij was er uiteraard ook. Daar heb ik in de good old days heel wat cursussen van gehad. Met Jan Lepeltak heb ik nog wat herinneringen opgehaald uit de COS periode. Jan schrijft tegenwoordig regelmatig columns op www.komenskypost.nl.
Van Hans van Vlaanderen kreeg ik een korte les over wat er allemaal is gebeurd op de markt de afgelopen tijd. Magister en De Rode Planeet hoorden tot voor kort bij Iddink, maar nu is alles opgeslokt door het Finse Sanoma. Die hadden al Malmberg en Magister maar nu dus ook Iddink. Maar ook itslearning is nu in handen van het Finse Sanoma! En o ja, SLBdiensten heeft IT Workz overgenomen. Dan zijn jullie nu weer op de hoogte van hoe alle kaarten op tafel liggen. Een paar toonbare foto's hield ik nog wel over.