Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Betapartnersconferentie

Geplaatst door: Frans Peeters op 02 maart 2020 om 19:29:48

Betapartnersconferentie

Op donderdag 12 maart is er de Btapartnersconferentie op de UvAEelco Dijkstra doet een workshop over Digitale Geletterdheid, een schoolbreed onderwerp dat vooral van informatici aandacht verdient. Er wordt besproken hoe je dit op school kunt aanpakken en op welke manier we elkaar ondersteunen. Verder zijn er interessante lezingen en leuke rondleidingen, onder andere naar de sterrenkoepels! De inschrijving sluit eigenlijk vandaag maar ik ga er vanuit dat je nog wel een plaatsje kunt bemachtigen.

De maandelijkse bijeenkomsten op het Metis Montessori Lyceum worden inmiddels goed bezocht. Ze hebben een gevarieerd programma voor zowel informatica docenten als docenten van andere vakken.

De bijeenkomst over spreadsheets is zeker vakoverstijgend: in veel vakken zijn spreadsheets nuttig, en werken met spreadsheets is ook voor vervolgonderwijs en priv nuttig, maar binnen school zijn meestal geen afspraken gemaakt over welk vak de leerlingen hier handigheid in bijbrengt. Dit, en het opbouwen van eigen vaardigheden bij de docent, zijn onderwerp van gesprek.

Eelco is druk met het voorbereiden van het programma van volgend jaar, suggesties en tips zijn welkom bij hem!