Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

European Girls Olympiad in Informatics

Geplaatst door: Frans Peeters op 14 maart 2020 om 13:20:12
egoi download bestand

In juni 2021 wordt in Zrich, Zwitserland voor het eerst een informatica olympiade voor meisjes georganiseerd, het European Girls Olympiad in Informatics . Bij wiskunde is dit al jaren erg succesvol. Deelneemsters uit heel Europa zullen samenkomen om te programmeren.
Nederland wil ook met een team met begeleidsters meedoen, en zoekt hiervoor enthousiaste meisjes die in 2021 nog op het VO zitten. Ken jij leerlingen die dit leuk vinden en een kans willen maken om mee naar Zrich te gaan, geef ze dan op. Ook als ze nog niet kunnen programmeren maar wel enthousiast zijn, kunnen ze meedoen. Aanmelden kan tot Koningsdag (27 april a.s.) via girls@informaticaolympiade.nl. Geef naam en e-mailadres van het meisje door dan nemen wij contact op met haar.
Tijdens de olympiade worden uitdagende logische problemen voorgelegd. Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. Van tevoren organiseren we trainingen om beter te leren programmeren, en de toegestane programmeertalen (beter) te leren kennen. De eerste training is in mei 2020