Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

European Girls Olympiad in Informatics

Geplaatst door: Frans Peeters op 01 april 2020 om 20:02:52

Eerder al meldde ik dat in Zrich in juni 2021 voor het eerst een olympiade voor meisjes wordt gehouden, het European Girls Olympiad in Informatics.

Nederland wil ook met een team met begeleidsters meedoen, en zoekt hiervoor enthousiaste meisjes die in 2021 nog op het VO zitten. Ken jij leerlingen die dit leuk vinden en een kans willen maken om mee naar Zrich te gaan, geef ze dan op. Ook als ze nog niet kunnen programmeren maar wel enthousiast zijn, kunnen ze meedoen. De aanmeldtermijn wordt voor onbepaalde tijd verlengd en via girls@informaticaolympiade.nl kunnen de meisjes zich opgeven. Docenten kunnen ook namen doorgeven. Geef naam en e-mailadres van het meisje door dan nemen wij contact op met haar.

Tijdens de olympiade worden uitdagende logische problemen voorgelegd. Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen. Van tevoren organiseren we trainingen om beter te leren programmeren, en de toegestane programmeertalen (beter) te leren kennen. De eerste training is in mei 2020/