Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nieuwsbrief Instruct

Geplaatst door: Frans Peeters op 24 april 2020 om 10:25:12

Nieuwsbrief Instruct Leuk om even door de nieuwsbrief van Instruct te scrollen. De 3i Award kon uiteraard niet op locatie plaatsvinden. Dus dit jaar geen fysieke prijsuitreiking, maar wel een digitale bekendmaking van de winnaars van de 3i Award door Anton Wesdorp. Deze is in twee video's vastgelegd, n voor havo en n voor vwo.
Op de 3i Award website staat een overzicht van alle winnaars inclusief korte filmpjes van hun projecten. Opvallend is dat de 1e prijs havo van zowel jury als publiek dit jaar naar twee meiden gaat met ook nog eens een vrouwelijke docent. Sinds 2014 reiken ze de 3i Award uit. Vrouwelijke kandidaten en docenten waren tot nu toe in de minderheid. Een leuke ontwikkeling!
De 1e prijs vwo was een lastige voor de jury. De profielwerkstukken 'Robotics and agriculture' en de 'Rubiks kubus oplosrobot' zijn beide zo goed uitgewerkt en gingen zo gelijk op dat de jury na veel overleg heeft besloten om hen een gedeelde 1e prijs toe te kennen.
In de rubriek 'In gesprek met' deze keer geen ontmoeting op school, maar een conference-call met informaticadocent Petra van Horen van Lyceum Schravenlant in Schiedam. Je kunt verder surfen naar docenten die al eerder zijn genterviewd.
Bij Instruct zoeken ze nog een docent-tegenlezer-auteur informatica. Wil je meedenken over het lesmateriaal voor Fundament informatica? Ze zoeken nog een docent die tegen een vergoeding wil reviewen en schrijven. Bij interesse, mail naar fundament@instruct.nl.