Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Nieuwe CAO Voortgezet Onderwijs

Geplaatst door: Frans Peeters op 13 mei 2020 om 20:30:10
salaristabellen_SEC_1-6-2019_en_1-3-2020. download bestand

Nieuwe CAO Voortgezet Onderwijs

Uit de Digischool Nieuwsbrief

Met een ruime meerderheid hebben de leden van de VO-raad ingestemd met het op 7 april jl. overeengekomen onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe CAO VO. Ook de achterbannen van de onderwijsbonden hebben goedkeuring gegeven aan het akkoord. Daarmee is het cao-akkoord definitief rond en de CAO VO 2020 een feit.

Naast salarisverhoging zijn in het akkoord afspraken gemaakt over de uitvoering van het convenant personeelstekorten en werkdrukverlichting, inductieprogrammas en salarisschalen voor schoolleiders, normalisering, de ketenbepaling en professionalisering. Ook gaan cao-partijen aan de slag met het vernieuwen van de arbeidsvoorwaarden, taakbeleid en duurzame inzetbaarheid.

Lees verder in de pdf.

De nieuwe salarisschalen hebben ze ook op een rijtje gezet. Die vind je in de bijlage bij dit bericht.

Op de website heb ik nog even gekeken hoe het staat met de Communities en de Vaklokalen. Informatica heeft heel lang een Community gehad en daarna ook nog een Vaklokaal, maar nu staat informatica in geen enkel rijtje meer.

Reacties

Frans Peeters

Geplaatst op: 14 mei 2020 om 08:21:31

Voor de mensen die niet bekend zijn met de salarisschalen in het onderwijs even dit. Een bevoegde eerstegraads docent informatica in de bovenbouw havo/vwo zal over het algemeen in salarisschaal LD 12 zitten. Dan heeft hij of zij bij een volle baan dus 5699 euro per maand bruto. Met vakantiegeld en dertiende maand plus bindingstoelage gaat dat richting 80.000 per jaar. Misschien helpt dit om meer mensen te stimuleren docent informatica te worden.