Archief kopje

Informatica in het voortgezet onderwijs

Instruct Inspiratiedag

Geplaatst door: Frans Peeters op 04 juni 2020 om 19:35:59
overzicht_keuzethemas_juni2020_instructenslo download bestand

Instruct Inspiratiedag

Uit de nieuwsbrief van Instruct

Inspiratiedag
Jaarlijks organiseert Instruct een Inspiratiedag voor het voortgezet onderwijs. De uitreiking van de 3i Award is een vast programmaonderdeel. De dag is bestemd voor onderbouwdocenten digitale geletterdheid en voor docenten die informatica geven aan de bovenbouw. In 2020 kon dit evenement niet plaatsvinden vanwege het Coronavirus. Op 21 april 2021 hopen ze weer bij elkaar te kunnen en mogen komen in Maarssen.

Overzicht status keuzethema's
Voor de vijfde klassen van havo en vwo zal 2020/2021 waarschijnlijk het eerste schooljaar zijn waarin de keuzethema's van het nieuwe examenprogramma een rol gaan spelen. Het SLO ontwikkelt alle keuzethema's. Deze worden beschikbaar gesteld en mogen verwerkt worden. Instruct neemt de keuzethema's over in de leeromgeving Fundament. Daarnaast ontwikkelt Instruct zelf ook enkele keuzethema's. Zie de blog en de bijlage.

In gesprek met Astrid Raes
Voor deze "In gesprek met infomaticadocent ... " zochten ze online contact met Astrid Raes van het Bernardinuscollege in Heerlen. Directe aanleiding voor het gesprek is de opvallende hoeveelheid 3i Award winnaars onder haar leerlingen.