Agenda

De Beverwedstrijd

beverwedstrijd_85De Beverwedstrijd van 2022-2023 zal van 9 tot en met 23 november plaatsvinden. De Beverwedstrijd is bedoeld om spelenderwijs te ontdekken of leerlingen interesse en/of talent hebben voor informatica en computational thinking. Meedoen is gratis en de vragen kunnen zonder leren of voorbereiden gemaakt worden. Leerlingen van groep 3 tot de 6de klas van het VWO maken tijdens de Beverweek een set opgaven die in het teken staan van verschillende onderwerpen binnen de informatica en computational thinking. Zij krijgen 45 minuten de tijd om zo veel mogelijk van de vragen te beantwoorden, het wordt niet verwacht dat ze alle vragen beantwoorden. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er zes verschillende leeftijdsgroepen met elk een eigen set opgaven.

Iedere groep krijgt 3 sets van 5 vragen (behalve de jongste twee groepen, voor hen heeft elke set 3 opgaven en 4 opgaven respectievelijk). De 3 sets hebben elk hun eigen moeilijkheidsniveau: makkelijk, gemiddeld en moeilijk.

Vanaf groep 7 worden de beste leerlingen uitgenodigd voor de landelijke finale die, afhankelijk van de COVID-maatregelen, aankomend voorjaar gehouden wordt op een universiteit.

Kijk op www.beverwedstrijd.nl voor alle info.

09 November 2022 t/m 23 November 2022
09:00 tot 16:30 uur
Op school
De Beverwedstrijd