Links

Meest gebruikte categorieën

Solliciteren Digitale geletterdheid Security Vacatures Apps maken Bedrijven Projectopdrachten Logica Voorlichting Algemeen Overig Hardware Computerproblemen Programmeren Uitgevers Cursussen e-Learning Websitebouwen Instellingen Tijdschriften Antivirus / Antispam Ministerie Netwerken Zoekmachines Prijsvergelijkers Naslag Docenten

Solliciteren

Hier vindt u waardevolle tips:

  • bij succesvolle sollicitaties
  • op professionele sollicitatiefoto's
  • hoe bereid je je voor op het sollicitatiegesprek
  • de outfit voor het sollicitatiegesprek
  • over de procedure van het beoordelingscentrum
  • Ergonomie op de werkplek

Digitale geletterdheid

Wil je aan de slag met digitale geletterdheid in jouw klas? Dan is het platform van Basicly hier perfect voor. Op basis van SLO leerdoelen leer jij als leerkracht nieuwe vaardigheden en uiteraard kun je met jouw leerlingen aan de slag.

Security

Op deze website staan diverse tips uitgewerkt op https://www.beveiligingwijzer.nl/thuis-wifi-netwerk-beveiligen/ met daarbij nog aanvullende info op andere pagina's. 

BeveiligingWijzer.nl is een niet-commerciële website, waarvan de informatie is samengesteld met experts uit diverse vakgebieden. Zie ook https://www.beveiligingwijzer.nl/over-beveiligingwijzer/

Vacatures

Werkzoekenden ICT'ers vinden hier gemiddeld gemiddeld rond de 70.000 vacatures, die gemakkelijk te filteren zijn op bijvoorbeeld opleidingsniveau, vakgebied en locatie.

Op dit gratis blog kunnen werkzoekenden een uitgebreid overzicht aan artikelen vinden, waar cv- en sollicitatietips en adviezen gegeven worden. Onder andere dit relevante artikel is daar te lezen: Omscholen tot programmeur. Daarnaast kun je hier ook kosteloos voorbeeld cv's en sollicitatiebrieven inzien en downloaden. Dat scheelt weer tijd en stress in de voorbereiding. https://cvster.nl/carriere/omscholen-tot-programmeur
Meer dan 2000 banen online.
Bonque biedt een groot aantal vacatures aan voor ICT'ers in Nederland (ook voor starters). Werkzoekenden kunnen rechtstreeks solliciteren of hun cv uploaden. En niet alleen dat, ze gaan ook voor kandidaten actief op zoek naar een baan.
ICT vacatures bij Young Capital.

Apps maken

Berginnerscursus voor Android Studio Engelstalig, heel duiudelijk met veel filmpjes en gratis.
Perfect materiaal, niet gratis.
LOI cursus, niet gratis.
Je leert hier wat apps zijn en op welke manieren je een app kunt maken. Ook vind je hier zowel gratis als betaalde manieren om apps te maken, tools en natuurlijk cursussen.
Voor beginners, niet gratis!

Bedrijven

Bij Data Science Partners doen ze aan opleidingen en consultancy op het vlak van data science. Ze werken voornamelijk met Python, R, en SQL.

Vergelijking van VPN diensten.
ICT Opleidingen die ook relevant kunnen zijn voor docenten.
De Wal ICT is de automatiseringspartner voor onderwijsinstellingen. Een professioneel en deskundig team biedt specifieke kennis en ervaring bij de inzet van ICT-middelen binnen het onderwijs. Uw visie op onderwijs en ICT is de basis van waaruit wij gaan ontwerpen, toepassen, implementeren, en beheren. Uw ICT-oplossing van De Wal ICT is daarom altijd op maat. Hierbij houden wij altijd rekening met de identiteit van de organisatie en de daarbij behorende cultuur. Onze duidelijke projectaanpak en heldere afspraken zorgen voor een optimaal resultaat in een taal die u begrijpt.

Projectopdrachten

Als je een project moet doen (bijvoorbeeld een elearning systeem implementeren of nieuw onderwijsmateriaal ontwikkelen) kan je dat het beste projectmatig aanpakken. Maar wat betekent dat? Startpagina over de spelregels van projectmatig werken.

Logica

Sneltoetsen leren bij Computermuis.

Voorlichting

Op Universiteitstart staan veel Universitaire opleidingen en Universiteiten beschreven. Veel studie-informatie en misschien staat jouw aankomende Universiteit wel in het overzicht met Universiteiten.
Deeltijd-opleidingen is een gezamenlijk initiatief van Stichting HOP en Marketing 6. Stichting HOP heeft voor het eerst een speciale Keuzegids uitgebracht voor de aankomende deeltijd student.
Op HBOstart staat veel studie-informatie voor de aankomende HBO student. Je kunt hier o.a een open-dagen lijst en veel HBO opleidingen vinden.
MBOstart is één site waar je veel verschillende MBO opleidingen kunt vinden. Er worden veel verschillende MBO Opleidingen aangeboden, waar wij graag duidelijkheid in willen scheppen.

Algemeen

Deze groep heeft als doelstelling informatie uit te wisselen op het gebied van lesgeven in het vak informatica in het voorgezet onderwijs. Onderwerpen: lesmateriaal, eindtermen, centraal eindexamen, richting van het vak, werkvormen. Groet, Els van Tol & Stephan van Keulen
Het internet samenwerk programma voor klassen VIRTUAL CLASSROOM is weer geopend voor dit jaar Wanner het je leuk lijkt om met je klas over een zelf te kiezen onderwerp een project op te zetten met een paar andere scholen elders in de wereld ga dan eens naar de site http://www.virtualclassroom.org Er zijn nog leuke prijzen te verdienen ook. Voor meer informatie mag je mij ook mailen naar ghjl at lycos.co
Uitgebreide startpagina voor allerlei links in het onderwijs.

Overig

Sander is een oud-leerling van me en hij is tegenwoordig met zijn stem te horen op radio, tv en internet.

Als nieuwe sponsor van informaticaVO stellen we ons natuurlijk graag aan u voor. Wij zijn Simulise, een platform waarin studenten laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Studenten, docenten en mensen uit het bedrijfsleven ontmoeten elkaar en brengen in kaart hoe studenten tot resultaten zijn gekomen. Simulise stelt studenten in staat hun talenten te profileren en in contact te komen met het bedrijfsleven. Spel-elementen (Gamification) en de 21st Century Skills, vaardigheden waar studenten anno nu aan moeten voldoen, worden veelvuldig gebruikt. Studenten, docenten en het bedrijfsleven worden gestimuleerd en geïnspireerd om en van elkaar te leren en met elkaar te werken. Simulise is in 2012 gestart als project van 2 studenten van de Haagse Hogeschool. Zij waren ontevreden over de wijze waarop zij werden beoordeeld. Ook wilden ze datgene wat ze hadden opgebouwd als portfolio meenemen na hun studie. Dat was allesbehalve vanzelfsprekend. Dit project sloeg aan bij andere studenten en bij verschillende hogescholen. Ook Kennisnet ondersteunde het project en gebruikte het als voorbeeld van innovatie vanuit de eindgebruikers. Simulise kwam breed in het (onderwijs) nieuws en kreeg haar eerste klanten in het onderwijs. En dat proberen we natuurlijk dagelijks verder uit te bouwen. We vinden het erg leuk om over onderwijs en educatie te praten met iedereen die daar wat van vindt of weet. We zijn erg trots op ons platform en geven graag een demo aan geïnteresseerden. Dus bel of mail gerust of maak een afspraak om elkaar te ontmoeten! Met vriendelijke groet, Alex Bouma & Hans van Vlaanderen

Hardware

Nieuwe pc zelf met onderdelen in elkaar zetten.
Hanleidingen in pdf over het plaatsen van geheugen.

Computerproblemen

Programmeren

Online leeromgeving met leerpaden en ideeën voor gebruik binnen IT onderwijs gericht op webdevelopment met veel aandacht voor HTML/CSS en PHP/MYSQL en open source systemen. Platform is gratis te bekijken maar ook zijn er betaalde mogelijkheden voor leerlingen om online een complete cursus te volgen en daarbij begeleiding te krijgen van ervaren en gekwalificeerde docent.

De Simple Walker II is een robot die speciaal is ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs. Met deze robot kunnen leerlingen zelf leren robots bouwen en programmeren.
Gameskool (niet te verwarren met Gamescool met een C) is een online omgeving voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar (en ouderen) die willen leren games te bouwen (programmeren). De lessen staan online en kunnen ook als elearning module door scholen (VO en hoger) worden afgenomen.
CodeYard is een organistatie van de Radboud Universiteit die een jaarlijkse programmeerwedstrijd houdt voor middelbare scholieren. Aanmelden kan op onze website.
Php tutorials e.d.

Uitgevers

Pictio is bestemd voor het vak informatica in de bovenbouw van de havo en het vwo.
Enigma is bestemd voor het vak informatica in de bovenbouw havo-vwo.
De stichting INFORMATICA-Actief houdt zich o.a. bezig met het (laten) ontwikkelen van (digitaal) lesmateriaal voor het (keuze)vak informatica in de bovenbouw HAVO/VWO.
Instruct is een educatieve uitgeverij voor computergebruik, automatisering, informatica en aanverwante terreinen van Basisonderwijs t/m MBO-opleidingen.

Cursussen

Competence Factory is een trainingsinstituut dat trainingen geeft op het gebied van online marketing, innovatie, creative communication, design en UX- & webdesign. Ook schrijven ze regelmatig artikelen op hun marketing blog.
Gamescool biedt een aantal maal per jaar een cursus aan voor docenten die hun gamekennis en gamevaardigheden willen bijspijkeren.
Cursus Frontpage 2000 (8 hoofdstukken), Outlook 2000 en PowerPoint. Ook WinZip 8.0 cursus.
Voor HTML 11 hoofdstukken. Ook cursussen Afbeeldingen, CSS en DreamWeaver.
Leren op Internet: hier vind je duizenden kennisbronnen over allerlei onderwerpen, praktische adviezen om effectiever te leren en een gratis maandelijkse nieuwsbrief.

e-Learning

Gratis Excel cursus in het Engels.

Websitebouwen

Periodiek stelsel voor alle HTML5 elementen.
Hoe kleuren werken op het web.
Webdesign tips.
Websitetips
Kleuren kiezen.
Cursussen voor beginnelingen en gevorderden.
Allerlei tutorials en kant en klare scripts. Javascript, XHTML, DHTML, ISS applets en actieve forums voor wie hulp nodig heeft.
Site waarin PHP handleidingen in diverse talen en formaten gedownload kunnen worden. Ook een eenvoudige tutorial is te vinden.
Completely Free Web Building Tutorials !! Inside W3Schools you will find a large number of free Web-building tutorials, from basic HTML and XHTML tutorials to advanced XML, XSL and WAP tutorials.
Veel tutorials over o.a. HTML, XML,ASP Javascript. Bovendien informatie over FTP, TCp-IP, drivers. Kant en klare HTML en Javascript kleinigheidjes. Kortom een veelzijdige site,

Instellingen

CPS
SLO
Stichting Leerplan Ontwikkeling

Tijdschriften

Telecommagazine besteedt aandacht aan de integratie van netwerken, datacommunicatie en telecommunicatie. Centraal daarbij staan strategie en toepassingen, zonder de techniek te veronachtzamen. Het blad richt zich tot degenen die beleidsmatig verantwoordel
PCM

Antivirus / Antispam

Komt regelmatig als beste uit de test ...
Chili Security biedt verschillende software pakketten aan waaronder (gratis) antivirus. Zij zijn gecertificeerd door Microsoft zoals u hier kunt zien: https://support.microsoft.com/en-us/help/18900/consumer-antivirus-software-providers-for-windows.
Antivirusprogramma met veel mogelijkheden en een zeer goede kwaliteit. Freeware. Na installatie en aanvragen van licentie kan het een jaar gebruikt worden.
Abonneer je op waarschuwingen voor echt gevaar. Informatie over alle virussen. Zoek ze uit een chronologische lijst met vermelding van het risico.

Ministerie

Na het grote succes van 2001 zal op 5 en 6 september 2002 het tweede Nederlands ICT-Kenniscongres plaats vinden, georganiseerd door NWO en Senter, in opdracht van de ministeries van EZ en OCenW. Ook dit jaar zullen congres en kennismarkt gehouden worden
De Onderwijsraad heeft tot taak de regering en beide Kamers der Staten-Generaal te adviseren over hoofdlijnen van het beleid en de wetgeving op het terrein van het onderwijs. Zijn adviezen kunnen zowel beleidsontwikkelend als beleidsreactief van aard zijn
Het examenblad. Officiële website voor de examens in het Voortgezet Onderwijs.
WRR
Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Onafhankelijk adviesorgaan dat toekomstige ontwikkelingen onderzoekt ten behoeve van het regeringsbeleid.
HBO-I is een samenwerkingsverband van informatica-opleidingen binnen het HBO in Nederland. Hieronder vallen de opleidingen: HI (Hogere Informatica), I&I (Informatica en Informatiekunde), BI (Bedrijfskundige Informatica) en CP (Computertechniek).
CBS

Netwerken

Al het laatste nieuws op het gebied van onderwijs bij elkaar.
De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen heeft een opleiding tot leraar informatica.
Op 13 juni 2001 is de federatie Nederland~ICT van start gegaan. Nederland~ICT is een samenwerkingsverband van: FENIT, ICT Telecom, VIFKANTEC, ICT Milieu en Werkgeversvereniging ICT. Met een omzet van ruim 60 miljard gulden en 225.000 werknemers kan Nederl
De centra voor educatieve dienstverlening in Nederland houden sa(1)men de vereniging EDventure in stand. Onderwijs en andere vormen van educatie blijven voortdurend in ontwikkeling. Scholen en instellingen hebben daarbij behoefte aan externe ondersteunin
European Schoolnet is an international partnership of more than 20 European Ministries of Education developing learning for schools, teachers and pupils across Europe. Teachers find resources,news, practice examples and collaboration opportunities at eSch
De gezamenlijke pagina van de Nederlandse ROC's met onder meer een handig zoekprogramma voor MBO-opleidingen.
EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Het wordt gezien als bruikbaar instrument voor "een leven lang leren" en employability. Kennisverwerving verschuift naar de achtergrond. Competentieontwikkeling komt er voor in de plaats.
Exin is een onafhankelijk exameninstituut voor informatica-onderwijs dat opleidingseisen en examens ontwikkelt. Ieder opleidingsinstituut kan op basis van deze eisen cursisten opleiden. Het instituut controleert cursisten aan de gestelde opleidingseisen e
ECABO is een kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven dat de samenwerking tussen het bedrijfsleven voor een groot deel van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) regelt. ECABO is mede-initiatiefnemer van Loket MBO-ICT.
Het Consortium voor Innovatie in Bve wil de onderwijsmogelijkheden voor studenten en cursisten in beroeps- en volwassenenonderwijs verbeteren.
Comptia vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 8.000 ICT-bedrijven en -instellingen. Comptia zorgt internationaal voor standaardisering van ICT-dienstverlening.
Colo is de vereniging van de landelijke organen beroepsonderwijs. Zij behartigt de belangen van de landelijke organen en bevordert onderlinge samenwerking.
Scholen.Net is een verwijzingsstructuur voor het (speciaal) basis-, voorbereidend-, middelbaar-, voortgezet- en hogeronderwijs in Nederland.
AVS
De AVS is een actieve onderwijsvakorganisatie. Zij verzorgt belangenbehartiging, landelijke vertegenwoordiging, juridische hulp, beroepsondersteuning, scholingsactiviteiten en netwerken van en voor alle deelnemers.
De Vereniging van Universiteiten (VSNU) behartigt de belangen van de universiteiten naar politiek, overheid en maatschappelijke organisaties. De vereniging is tevens werkgeversorganisatie en ontwikkelt dienstverlenende activiteiten voor (groepen van) univ
De Citogroep is thuis in alle vormen van toetsing en evaluatie. Wij adviseren en faciliteren onderwijsinstellingen, overheden en ondernemingen. In elke fase van hun ontwikkeling kunnen wij mensen helpen: kinderen, scholieren, studenten, docenten, werkneme
Nationaal Informatica Onderwijs Congres
De EduSite biedt informatie over ICT en hoger onderwijs met nieuws, een actuele agenda, informatie over ICT-projecten, publicaties etc. Voor "special interest" groepen zijn aparte subsites ingericht . Bovendien kunt u zich op de EduSite-nieuwsbrief abonne
i&i
Vereniging Informatiekunde en Informatietechnologie in het onderwijs .
Universiteiten
Informatie over examens e.d.
CAICT staat voor Centrum Arbeidsmarktvraagstukken Informatie en Communicatie Technologie. Dit breed samenwerkingsverband streeft naar een verdere professionalisering van de sector ICT door expliciete aandacht voor scholing en arbeidsmarkt.

Zoekmachines

Met de meest geindexeerde pagina's.

Prijsvergelijkers

Prijsvergelijker

Naslag

Structorizer
Gratis Nederlandstalige Online Cursus Visual Basic .NET met Voorbeelden, Oefeningen en Oplossingen voor de onervaren Programmeur.
ROBO is een simpele educatieve programmeertaal die het mogelijk maakt met de fundamenten van informatica kennis te maken door zelf een robot te programmeren.
Een site die af en toe heel handig kan zijn om bijv. PDF documenten naar Word om te zetten. Maar ook afbeeldingen, music, video, spreadsheets etc. zijn mogelijk.
Eigen schoolcompetitie waarin de docent zelf bepaalt wanneer de educatieve simulatie wordt ingezet en de verwerking van de ronden plaatsvindt. In de simulaties vormen drie à vier leerlingen een managementteam van een fictieve onderneming.
Landelijke educatieve internetcompetitie van januari t/m maart voor vmbo, mbo, havo en vwo. In de simulaties vormen drie à vier leerlingen een managementteam van een fictieve onderneming.
COS wordt verspreid naar abonnees in PO, VO en lerarenopleidingen. Naast artikelen en lesideeën, hebben evaluaties van educatieve software en websites een prominente plek. COS heeft een onafhankelijke redactie.
In het voorjaar het Didactiek en ICT Congres, in het najaar het ICT Beheer en Techniek Congres. www.ictonderwijsmarkt.nl geeft het hele jaar informatie over de producten en diensten van de participanten aan de congressen
Deze lijst bevat termen, afkortingen, acronymen en jargon uit de informatica met daarbij een korte omschrijving en/of de bron van de term.
Alles op het gebied van beveiliging van je computer.
Alle afkortingen verklaard.

Docenten

Dit YouTube kanaal wordt onderhouden door Meindert Jorna, docent Informatica aan het Mill Hill College in Goirle en aan het Pantarijn in Wageningen. Er komen wekelijks nieuwe video's bij die door leerlingen gebruikt kunnen worden bij het werken aan praktische opdrachten of door docenten om theorie over thema's uit het examenprogramma informatica uit te leggen. Op dit moment zijn er afspeellijsten programmeren, werken met PHP en gamemaker maar de bedoeling is om voor elk thema uit het examenprogramma 2019 een afspeellijst te hebben.
Fons Vitae Amsterdam
Het Drachtster Lyceum OSG Singelland